Köp & Hämta  - Köp online och hämta i varuhus inom 2 timmar! Biltema Appen  - 19 000 artiklar i din ficka! Mitt Biltema  - Ett roligare och enklare sätt att vara kund hos oss!

LED-lister

Köpguide LED-lister – köp rätt LED-list för ditt behov

Vill du sätta upp en LED-list för att skapa en stämningsfull ljussättning? LED-lister kan användas både inomhus och utomhus. De kan monteras nästan var som helst och avger ett ljust sken i valfri färg. Läs vidare för att få veta vad du bör tänka på när du köper en ljuslist!

RGB-list eller enfärgad LED-list?

Det finns flera olika LED-lister att välja mellan. Du kan skaffa en RGB-list om du föredrar en ljuslist med flera olika färger. Dessa kan lysa i bland annat följande färger:

  • rött
  • grönt
  • blått
  • lila
  • orange
  • turkost
  • vitt.

Om du köper en LED-list med flera färger medföljer även en fjärrkontroll. Med hjälp av denna kan du växla mellan de olika färgerna. Men du kan även välja att köpa en ljuslist med enbart vitt ljus.

Välj en LED-list som är lagom lång

När du köper en LED-list från Biltema kan du välja mellan flera olika längder. Vissa ljuslister är så korta som 30 cm medan andra är ett par meter långa.

En LED-list kan kapas till en kortare längd. Du bör dock köpa en ljuslist som är ungefär så lång som du behöver. Därför bör du föreställa dig den yta som listen ska monteras på när du gör ditt köp.

Vill du till exempel montera en LED-list under soffan? Detta kan vara ett bra val om du vill skapa en stämningsfull ljussättning vid fötterna. Då bör du börja med att mäta soffans längd. Välj sedan en ljuslist som är snäppet längre än soffan.

Som vi redan har nämnt kan LED-lister kapas. Med lite finess kan du därmed få ljuslisten att passa perfekt under din soffa. Men du kan naturligtvis även välja att montera en LED-list på andra ytor.

Ljuslister har olika många ljusdioder per meter

Vissa LED-lister har fler ljusdioder per meter än andra. Dessa har ofta ett lite högre pris. Om du vill ha en ljusstark ljuslist bör du välja en där ljusdioderna sitter tätare. Men om du föredrar en mindre ljusstark LED-list kan du välja en med färre ljusdioder per meter.

Vanliga frågor om LED-lister

Hur funkar en LED-list?

LED-list består av flera ljusdioder som kan lysa i en eller flera färger.

Hur sätter man upp LED-lister?

Ljuslister fästs ofta med hjälp av självhäftande tejp.

Hur lång LED-list ska man ha?

Du bör välja längden på ljuslisten utifrån den yta som du vill belysa.