Köp & Hämta  - Köp online och hämta i varuhus inom 2 timmar! Biltema Appen  - 19 000 artiklar i din ficka! Mitt Biltema  - Ett roligare och enklare sätt att vara kund hos oss!

Utomhusbelysning

Köpguide utomhusbelysning – installera belysning utomhus

Det finns många anledningar att se över belysningen utomhus. En bra och billig utebelysning är en kostnadseffektiv investering som ökar tryggheten och säkerheten i utomhusmiljön. Genom att installera utomhusbelysning kan du även lyfta fram din bostads höjdpunkter och på så vis öka värdet på fastigheten.

Höj fastighetsvärdet och säkerheten med rätt utomhusbelysning

Anledningarna till att du som bostadsägare skulle vilja investera i utomhusbelysning är flera. En väl genomtänkt ytterbelysning kan visa upp din bostad och trädgård från bästa sidan och göra fastigheten mer attraktiv för förbipasserande. Dessutom kan du även själv njuta av att få se utemiljön i ett nytt ljus på kvällen. Ponera till exempel att du har lagt ner stor tid på att göra din trädgård och utemiljö vacker – varför skulle du då vilja dölja dessa vyer efter mörkrets infall?

Genom att placera ut utomhuslampor och ljusslingor på ett strategiskt sätt kan du få såväl träd som trädgård att bidra till ett förhöjt utseende efter skymningen. Som om inte detta vore nog kan du genom att installera belysning utomhus även höja säkerheten kring din bostad. Strålkastare och andra utelampor kastar nämligen ett ljus som riktar uppmärksamheten mot din fastighet. Detta gör att du effektivt ökar sannolikheten att eventuella tjuvar upptäcks av grannar eller förbipasserande. En väl upplyst fastighet avskräcker dessutom inkräktare från att ta sig in i trädgården för att snoka omkring.

Utebelysningen ökar också tryggheten på fastigheten

Utöver de fördelar med utelampor som vi redan har nämnt finns det även fler anledningar att införskaffa en bra utomhusbelysning. Utebelysningen kan nämligen lysa upp utemiljön och minimera risken för att du själv och dina familjemedlemmar eller gäster trampar fel i mörkret och faller. Dessutom utökas den tid som ni kan ägna er åt festligheter och andra aktiviteter utomhus på fastigheten.

Det finns dessutom många olika varianter att välja mellan. Dessa är några exempel på effektiv och billig utebelysning:

  • Ljusslingor
  • Solcellslampor
  • Strålkastare
  • Utomhuslampor

FAQ utomhusbelysning

Vad finns det för utomhusbelysning?

Det finns flera olika sorters utebelysning – från ljusslingor och strålkastare till solcellslampor och andra utomhuslampor.

Hur kopplar man in utebelysning?

Solcellslampor kräver inte någon inkoppling men övrig utomhusbelysning kopplas vanligtvis in via en stickproppskontakt. Villor har ofta vägguttag för sådana vid altanen eller liknande.

Varför ska man ha utomhusbelysning?

Fördelarna med att ha utomhusbelysning är flera och inkluderar bland annat estetik och säkerhet. En snygg utebelysning är både visuellt tilltalande och ökar tryggheten i utomhusmiljön.