Köp & Hämta  - Köp online och hämta i varuhus inom 2 timmar! Biltema Appen  - 19 000 artiklar i din ficka! Mitt Biltema  - Ett roligare och enklare sätt att vara kund hos oss!

Hyllplan

Köpguide hyllplan – skapa en smidig och vacker väggförvaring

Att välja rätt hyllplan kan vara avgörande för hur smidig och vacker din vägg- eller hyllförvaring blir. Behöver du lite hjälp på traven? Nedan delar vi med oss av några tips och råd som kan hjälpa dig att hitta rätt.

Så väljer du rätt storlek på hyllplanet

Innan du väljer hyllplan bör du veta vad du ska förvara på dem. Objektets storlek och vikt avgör hur långt och djupt hyllplanet bör vara samt hur mycket vikt det behöver tåla.

Det kan också vara en god idé att ha det utrymme där hyllplanen ska sitta i åtanke när du väljer hyllplan. Mät områdets bredd, djup och höjd. På så sätt riskerar du inte att komma hem med fel hyllplan.

Så väljer du rätt material

Hyllplan kommer i en mängd olika material och stilar. Hyllplan tillverkade av melaminbeklädda träfiberskivor är bland de vanligaste hyllplanen i Sverige. De kommer i olika färger och har en yta som skyddar träet mot fukt och slitage.

Även hyllplan i massivt trä och limfogade hyllplan är vanliga. Dessa hyllplan är ofta obehandlade, vilket innebär att de är känsliga för yttre påverkan. Om du vill skydda träet eller ge det en annan karaktär kan du måla, betsa eller lacka det.

Vanliga frågor om hyllplan

Hur hänger man upp hyllplan?

Hyllplan hängs vanligtvis upp med hjälp av konsoler direkt på väggen eller fästs i olika typer av skenor.

Vilken konsol ska man ha till hyllplan?

Det beror på hyllplanets storlek och vikt samt huruvida konsolen fästs direkt i väggen eller i en skena.

Vad kostar hyllplan?

På Biltema hittar du hyllplan från ca 50 kronor.