Köp & Hämta  - Köp online och hämta i varuhus inom 2 timmar! Biltema Appen  - 19 000 artiklar i din ficka! Mitt Biltema  - Ett roligare och enklare sätt att vara kund hos oss!

Murarverktyg

Köpguide murarverktyg ‒ mura som ett proffs

Oavsett om du arbetar med tegel, betong eller kakel, behöver du rätt murarverktyg för att lyckas med ditt projekt. Det finns dussintals praktiska verktyg på marknaden från murslevar till hammare, men vilka verktyg är ett måste vid murning?

Fyra murarverktyg du behöver vid murning, putsning och plattsättning

 • Murslev – ett viktigt murarverktyg
  Vid murning måste du ha en, gärna fler, stabila murslevar som tål att användas om och om igen. Murslevar kommer i olika former anpassade för olika användningsområden, exempelvis iläggarslev, fogslev och skärslev.

 • Putsbräda – stryker ut och jämnar till
  En putsbräda används för att stryka ut och jämna till putsen vid putsning av exempelvis murar och väggar. En del putsbrädor är utrustade med skumplast, medan andra har en grövre yta som fungerar utmärk när du vill ge putsen mer struktur.

 • Fogskrapa ‒ tar bort och fyller i
  En fogskrapa används framförallt vid borttagning av överflödig fogmassa. Den kan även användas vid ifyllnad av fog vid kakel- eller klinkerläggning.

 • Fogbräda ‒ fyller i, putsar och tvättar av
  En fogbräda används vid för att fylla fogarna med fogmassa vid plattsättning. De kommer antingen med eller utan svamp. Fogbrädor med svamp kan exempelvis användas för våtputsning och avtvättning.

Vanliga frågor om murarverktyg

Vad är murarverktyg?

Murarverktyg är särskilt utformade för att användas vid murning och putsning.

Vilka murarverktyg behöver man?

Det beror naturligtvis på vad du ska göra men med en bra murslev, puts- och fogbräda kommer du långt.

Vad kostar murarverktyg?

På Biltema hittar du murarverktyg från ca 35 kronor.