Köp & Hämta  - Köp online och hämta i varuhus inom 2 timmar! Biltema Appen  - 19 000 artiklar i din ficka! Mitt Biltema  - Ett roligare och enklare sätt att vara kund hos oss!

VVS

Vad betyder VVS?

Ett gammalt missförstånd är att VVS står för värme, vatten och sanitet - vilket inte stämmer. VVS är förkortning för värme, ventilation och sanitet. I gammal anda brukar man kalla en person som jobbar med VVS för rörmokare, men den korrekta titeln är VVS-montör, eftersom yrket nuförtiden har en bredare omfattning.

Vad handlar värme, ventilation och sanitet om?

  • Ventilation - Den luft vi människor andas ut är syrefattig och tillsammans med b.la. fukt och föroreningar kan luften snabbt bli dålig bostaden. Ventilation är ett system för att föra ut den sämre luften och ersätta den med frisk luft. Det finns olika typer av ventilationssystem. Gamla hus använder självdrag medan nya hus ofta använder mekaniskt från luftsystem eller mekaniskt från -och tilluftssystem.

  • Värme - Att ha en bostad med lagom varm temperatur i alla rum är en bekvämlighet många uppskattar. Fördelningen av värmen i ditt hus kan göras på flera sätt. En vanlig metod är att placera eldrivna element under fönster i huset. På så sätt motverkas kallras, d.v.s. att luften som träffar de kalla fönstrena kyls ned och sjunker till golvet.

  • Sanitet - I bostaden behöver vattnet anpassas beroende på vad det används till. Kökskranarna behöver drickbart vatten som kan ändra temperatur och styrkan på strålen. Toaletten behöver stora mängder vatten liksom tvättmaskinen. Efter användning behöver vattnet från kranar och flöden ledas bort från huset på ett hållbart sätt. Sanitet omfattar hela detta system av rör, fördelare, ventiler, kranar och mycket mer som tillfredsställer behoven. Sanitet omfattar även systemet av dräneringsrör som leder regnvattnet på utsidan av bostaden.

Köp kvalitativt VVS hos Biltema & spara tusenlappar

Vi köper in stora volymer VVS produkter vilket innebär att vi kan ge dig låga priser. Låga priser betyder inte att våra produkter har lägre kvalitét eller sämre egenskaper. Tvärtom, de mängdrabatter som våra leverantörer ger oss gör att vi kan köpa in produkter av god kvalitét med smarta funktioner. Exempel på detta bland våra VVS -och badrumsprodukter; badrumshylla av rostfritt stål, energieffektiva cirkulationspumpar och dusch-, tvättställs- och köksblandare som är certifierade av svenska Rise (SP) och norska Sintef!

Biltema har ett stort sortiment av VVS- delar

Vi har över 300 olika VVS produkter. Så oavsett om du letar efter nya element till sovrummet, en diskret ventilationsfläkt till ditt nya VVS badrum, eller en varmvattenberedare till din stuga - kan du finna det hos oss. Vårt sortiment erbjuder också många VVS- produkter och tillbehör i varje kategori så att du kan jämföra modellers material, utseende och egenskaper innan du bestämmer dig.

Handla VVS på nätet eller handla VVS i butik? – Biltema ger dig det bästa av båda världar

Det kan ta tid att leta upp de VVS produkter du behöver till ditt projekt. Med vår tjänst "Köp & Hämta" kan du i lugn och ro vid datorn välja ut de produkter du vill ha och vilket varuhus du vill hämta ut dem i. Sedan betalar du och inom två timmar är din varukorg färdigpackad av vår personal för din avhämtning. Tack vare vår snabba hanteringstid kan du börja ditt VVS projekt redan samma dag du köpte varorna!

 

Vanliga frågor om VVS

Vad är en VVS-skruv?

En skruv som är helgängad och kullerförstärkt med PZ3 krysspår. Den är gjord för att monteras direkt i stål- och träreglar samt med plugg i andra material.

Vad är en VVS-isolerare?

Rörisolering är en vanlig typ av VVS-isolering. Den kan t.ex. fästas runt ett kallt rör i ett uppvärmt rum så att kylan inte sprider sig från röret. 

Vad är en VVS-montör?

En VVS-montör jobbar med reparation och installation av VVS-anläggningar.

Vad kostar en VVS-montör per timme?

Priset kan variera stort, mellan 400-700 kr per timme, beroende på vilken VVS-firma du anlitar.