Köp & Hämta  - Köp online och hämta i varuhus inom 2 timmar! Biltema Appen  - 19 000 artiklar i din ficka! Mitt Biltema  - Ett roligare och enklare sätt att vara kund hos oss!

Blandare

Köpguide blandare – förnya våtutrymmet med en ny vattenkran

I Biltemas utbud finner du flera bra och billiga blandare av olika slag. Till exempel kan en ny väggblandare ge ditt badrum eller kök ett förnyat utseende. Nedan går vi igenom hur du kan resonera när du botaniserar bland olika slags vattenkranar.

En ny blandare kan göra väldigt stor skillnad

Det finns flera olika sorters blandare för olika utrymmen. Utöver köksblandare hör duschblandare, tvättställsblandare och badkarsblandare hit. Till skillnad från vissa andra artiklar kan du enkelt installera blandaren själv. För att göra detta följer du lämpligtvis de medföljande instruktionerna.

Genom att installera en ny blandare kan du ofta ge kranen nya praktiska funktioner. Små, smarta funktioner kan ofta göra det mer trivsamt att använda blandaren. Ett exempel på en sådan funktion är en svängbar kökskran. Just utseendet är väldigt viktigt för många bostadsägare och därför har vi vattenblandare i olika utföranden. Det gör att du enkelt kan hitta en vattenkran som passar just ditt badrum eller kök.

Att köpa en ny blandare är ett prisvärt sätt att göra om i badrummet. Det kostar ofta en hel del att renovera ett badrum. Men ibland räcker det gott med att byta ut några mindre artiklar för att förbättra och förnya. Till exempel kan en snålspolande vattenkran ge kostnadsbesparingar i långa loppet. Detta är bara ett sätt på vilket du kan ändra badrummets utseende och funktion med ganska små medel.

Så hittar du rätt blandare för ditt utrymme

När du ska köpa en ny vattenblandare till exempelvis köket bör du ha ett antal faktorer i åtanke:

  • Vilket utrymme ska blandaren användas i?
  • Vill du ha en engreppsblandare eller tvågreppsblandare?
  • Har du några särskilda preferenser vad gäller materialval?
  • Vilken form vill du att vattenkranen ska ha?
  • Ska vattenblandaren ha funktioner som håller nere vattenförbrukningen och uppvärmningskostnaderna?

Utifrån dina svar på dessa frågor kan du sedan välja den blandare som bäst motsvarar ditt behov.

Vanliga frågor om blandare

Hur byter man packning på en blandare?

Stäng av vattnet och avlägsna plasthatten på vreden. Ta sedan bort packningen och byt ut den. Därefter monterar du tillbaka allt igen.

Hur byter man blandare?

Stäng först av vattnet och skruva sedan loss armaturen. Lossa anslutningarna och ta bort kranen. Sätt därefter dit din nya kran och fäst rören.