Köp & Hämta  - Köp online och hämta i varuhus inom 2 timmar! Biltema Appen  - 19 000 artiklar i din ficka! Mitt Biltema  - Ett roligare och enklare sätt att vara kund hos oss!

Cykelslangar

Köpguide cykelslangar – köp en extra slang till din cykel

Oavsett vilken sorts cykel du har kan du hamna i ett läge där du behöver byta cykelslang. Slangen kan plötsligt och utan förvaring punkteras, och utan slang kan du inte cykla. Därför bör du ha en extra slang till din cykel när du ska cykla långt. I denna köpguide berör vi viktiga aspekter när du ska köpa cykelslang hos Biltema.

De flesta cyklister bör ha en extra cykelslang med sig

Är du en landsvägscyklist? Då gör du bäst i att alltid ta med en extra slang ut på cykelturen. Genom att göra detta slipper du bli stående med cykeln om du har oturen att få punktering. Det är nämligen oundvikligt att detta händer emellanåt och då behöver du kunna byta ut din cykelslang. Efter att ha bytt slangen kan du sedan fortsätta med din cykelrunda.

Även om du använder en annan cykel är det bra att ha med sig en extra cykelslang. Detta gäller särskilt om du cyklar långt och inte vill behöva leda din cykel en längre sträcka. Det går inte att förutse en punktering i förväg och därför behöver du vara förberedd på det värsta. Genom att ta med dig en extra slang, rätt verktyg och en pump kan du snabbt byta slangen. Det behöver inte ta mer än några få minuter innan du sitter på din cykel igen.

Välj rätt sorts cykelslang för dina behov

När du köper cykelslang hos Biltema har du två varianter att välja mellan:

  • en traditionell innerslang till standarddäck och andra cykeldäck
  • en självtätande cykelslang.

Den självtätande cykelslang har fördelen att den är väldigt lufttät. Den är fylld med punkteringsvätska som förebygger punkteringar genom att täppa till små hål så fort dessa uppstår.

Värt att notera är att olika sorters cykelslangar ställer varierande krav på luftpump. Du bör därför säkerställa att du har en pump som passar den slang som du köper. I annat fall riskerar du att få problem när du ska fylla slangen med luft.

Vanliga frågor om cykelslangar

Vilken cykelslang ska jag ha?

Du bör välja en slang som passar däckets omkrets och bredd.

Hur byter man cykelslang?

Du behöver lossa hjulet från din cykel och montera cykelslangen i fälgens ventilhål.

Hur lagar jag punktering?

Kolla in vår film som steg för steg guidar dig i hur du lagar din punktering och byter cykeldäck och cykelslang.