Köp & Hämta  - Köp online och hämta i varuhus inom 2 timmar! Biltema Appen  - 19 000 artiklar i din ficka! Mitt Biltema  - Ett roligare och enklare sätt att vara kund hos oss!

Jaktkläder

Köpguide Jaktkläder – bekväma kläder till jakten

Inför jaktsäsongen är det viktigt att se över utrustningen. Genom att ha rätt jaktkläder kan du undvika att upptäckas av ditt byte. Kläderna håller dig även varm och torr under det långa jaktpasset. Här tipsar vi om vad du kan tänka på när du köper kamouflagekläder och andra vildmarkskläder till jakten.

Så väljer du rätt jaktkläder

När du ska bland alla jaktkläder hos Biltema bör du främst tänka praktiskt. Syftet med dessa plagg är att du ska vara bekväm och trygg under jakten. Välj gärna vildmarkskläder som håller dig torr och lagom varm. Kläder av bomull blir blöta av svett och kan därför skapa obehag när du jagar en hel dag. Därför är plagg av material som för bort vätan från kroppen att föredra. Men du vill inte heller använda jaktkläder som låter mycket när du rör dig – du vill ju inte skrämma bort bytet!

Detta är några av de populära plagg som du kan vilja införskaffa:

  • Jägarbyxor – jaktbyxor är ofta fodrade för att hålla dig varm. Men de bör även vara smidiga och tillverkade av ett material som andas.
  • Jaktjacka – en fritids-/vildmarksjacka är en jacka som är gjord för att användas i vildmarken håller dig bekväm i skogen. Du kan även välja en kamouflagejacka med ett mönster som minskar din synlighet i naturen.
  • Jaktstövlar – en gummistövel håller dina fötter torra när du vistas i skog och mark. En jaktstövel bör ha ett kraftigt mönster på yttersulan för bästa grepp.

Exakt vilka jaktkläder du bör köpa beror dock på dina personliga preferenser. Du bör även göra valet utifrån den tid på året som du har tänkt jaga.

Grönt, orange eller kamouflage?

Grönt är en klassisk färg på jaktkläder och vildmarkskläder. Men även orange är vanligt förekommande bland jägare. Detta beror på att färgen gör dig mer synlig av övriga medlemmar i jaktlaget. Du kan med fördel bära ett orange plagg för din egen trygghet.

Även kamouflagefärgade kläder är vanligt förekommande bland jägare. Om du föredrar sådana bör du välja plagg med ett nordiskt kamouflagemönster. Detta för att bättre smälta in i de nordiska skogarna.

Vanliga frågor om jaktkläder

Vad är jaktkläder?

Jaktkläder är kläder som håller jägaren bekväm under jakten.

Varför är en del jaktkläder orange?

Orange är en färg som är lätt att se i skogen och som därmed höjer din säkerhet.

Vilka jaktkläder ska man ha?

Jaktbyxor, jaktkeps och kamouflagejacka är några exempel på populära jaktkläder.