Köp & Hämta  - Köp online och hämta i varuhus inom 2 timmar! Biltema Appen  - 19 000 artiklar i din ficka! Mitt Biltema  - Ett roligare och enklare sätt att vara kund hos oss!

Ritpapper för många ändamål

Det är en sak vilken penna du väljer när text, figurer, former och annat ska visualiseras. En annan sak är vilket papper du väljer. Det är nämligen lika avgörande för slutresultatet, att du väljer ett underlag som passar ditt projekt i både storlek, material och utformning.

Därför är vi glada att kunna presentera vårt urval av ritpapper för dig. Vi erbjuder flera olika storlekar och kvaliteter som kan kombineras med allt från blyerts till målarfärg. Utforska de många möjligheterna och hitta precis det du letar efter!

Stort urval av storlekar

Oavsett om du ska måla en stor bild eller bara göra en liten anteckning har vi rätt papper för dig. I vårt sortiment hittar du alla storlekar från det mindre A5 till de stora formaten i A2.
Vill du att varan ska levereras i rullar eller block? Vi har både de klassiska ritblocken och de professionella rullarna, och även skissblock och tidning är möjligheter vi erbjuder dig.

Ritpapper av god kvalitet

Om du har ritat i många år vet du att det är stor skillnad i kvalitet och att det kan vara avgörande för det färdiga resultatet.
Vill du undvika ojämnheter och krokiga streck? Vi erbjuder ritpapper av flera kvaliteter så att både erfarna och nybörjare kan utvecklas i sitt ritande och målande.
Föredrar du att uttrycka dig med blyerts, färg eller målarfärg? Våra material är lämpliga för alla typer av pennor, så du kan använda blyerts, tusch, kol, vatten- och oljebaserade färger.

Ytan påverkar motivet

Drömmer du om att måla äventyrliga landskapsbilder eller arbetar du mer abstrakt? Underlagets yta påverkar det motiv och uttryck du skapar.
I sortimentet hittar du både alternativ med slät yta, så att linjerna fördelas jämnt, och en skrovlig yta som ger motivet ett skakat utseende. Det passar i synnerhet att välja om du målar och ritar abstrakt.

Välj rätt tjocklek

Precis som att storlek, form och yta har betydelse för ritpapperet måste du även överväga vilken tjocklek underlaget ska ha.
De tunna varianterna är bra för skisser, medan ett tjockare papper är idealisk för riktiga bilder som målas med olje- eller vattenfärg.