Köp & Hämta  - Köp online och hämta i varuhus inom 2 timmar! Biltema Appen  - 19 000 artiklar i din ficka! Mitt Biltema  - Ett roligare och enklare sätt att vara kund hos oss!

Fågelmatare

Köpguide fågelmatare ‒ hjälp fåglarna lite extra

Under vinterhalvåret när marken är frusen och snön ligger vit behöver vi hjälpa våra småfåglar att överleva vintern. Med en bra fågelmatare och rätt fågelmat kan du underlätta för fåglarna samtidigt som du får njuta av vacker fågelsång utanför fönstret. Här går vi igenom det du behöver tänka på när du ska köpa en fågelmatare.

Så väljer du rätt fågelmatare

Det finns många olika typer av fågelmatare att välja mellan. Vilken fågelmatare du ska välja beror på vilka fåglar du vill mata, vilken fågelmat du vill erbjuda och vilka upphängningsmöjligheter du har. I vårt sortiment hittar du fågelmatare för fröer och nötter, talgbollshållare och fågelmatare som du kan fylla med både talgbollar och fröer.

Den mest ideala fågelmataren för fröer låter flera fåglar äta samtidigt, tål vinterväder och är utformad på ett sätt som gör att fåglarna inte sitter i maten. På så sätt minskar risken för smittspridning bland fåglarna. Väljer du en fågelmatare för fröer ska den ha ett skyddande tak som håller fröerna torra.

Placera fågelmataren rätt

Biltemas fågelmatare är tillverkade för att hängas upp i exempelvis ett träd eller på en ställning som är nedtryckt i marken. Fågelmataren bör placeras nära träd eller buskage så att fåglarna kan gömma sig. Den ska däremot inte placeras så nära att en katt kan komma åt den.

Vanliga frågor om fågelmatare

Vilken fågelmatare ska jag ha?

Det beror på framförallt på vilka fåglar du vill mata och vilken typ av mat du vill erbjuda.

Varför ska jag ha en fågelmatare?

När marken fryser är det svårt för fåglarna att hitta mat. Genom att skaffa en fågelmatare kan du hjälpa fåglarna att överleva vintern. Du kan dessutom studera dem mycket närmare.

Vilka fåglar äter från fågelmatare?

Alla fåglar tycker om att äta från fågelmatare, men alla fåglar gillar inte samma mat. Vill du mata en särskild fågelart bör du ta reda på vilken mat de föredrar att äta.