Köp & Hämta  - Köp online och hämta i varuhus inom 2 timmar! Biltema Appen  - 19 000 artiklar i din ficka! Mitt Biltema  - Ett roligare och enklare sätt att vara kund hos oss!

TV-antenner

Köpguide tv-antenner – köp antenn till tv:n och ta emot tv-signaler

Vill du förbättra din digitala marksända mottagning? Då behöver du en ny tv-antenn. Det finns dock många olika tv-antenner att välja mellan. Här guidar vi dig och hjälper dig att välja rätt antenn till din tv.

Så väljer du rätt tv-antenn till din tv

I Biltemas utbud hittar du flera olika sorters tv-antenner:

  • Inomhusantenn. Denna typ av antenn till tv:n placerar du inomhus i din bostad.
  • Digital utomhusantenn. Med en digital utomhusantenn kan du ta emot marksända, digitala tv-signaler.
  • Aktiv digital inomhus-/utomhusantenn. Detta är en tv-antenn som hjälper dig att ta emot marksända, digitala tv-sändningar. Antennen kan placeras antingen inomhus eller utomhus. Den är dessutom såväl liten som ultratunn. Trots den ringa storleken är detta en väldigt bra tv-antenn.
  • Panelantenn. En riktad panelantenn kan monteras antingen på en vägg eller på ett maströr.

En inomhusantenn är i regel mindre och lättare än en utomhusantenn. Det är också en antenn som mång upplever är enklare att ansluta till tv:n. För bästa mottagning bör du placera antennen nära ett fönster eller ganska högt upp på en vägg.

I regel kommer du att få bäst mottagning med en tv-antenn som placeras utomhus. Detta då en inomhusantenn står inför fler hinder som kan försvaga signalen. En antenn som är placerad inomhus behöver bland annat leta sig ut genom ett fönster för att kunna nå sändaren. Så om du vill ha en stark tv-signal är det ofta fördelaktigt att välja en utomhusantenn.

Du kan behöva rikta antennen för att få en bättre signal

Det är nästan omöjligt att förutspå hur stark signal en antenn kommer att ge dig. I vissa områden kan signaler studsa via hinder såsom byggnader och liknande. Detta är framför allt vanligt i städer och i områden med stora höjdskillnader. Även träd kan växa i vägen för signalen och påverka signalstyrkan negativt. Därför kan du behöva flytta din tv-antenn lite åt sidan eller i höjdled. Genom att bara rikta antennen lite grann kan du ofta uppnå en stor effekt.

Vanliga frågor om tv-antenner

Hur riktar man en tv-antenn?

Du bör rikta din tv-antenn mot den sändare som ger starkast signal.

Hur fungerar en tv-antenn?

En tv-antenn tar emot signaler från en sändare och skickar vidare dessa till din tv.