Köp & Hämta  - Köp online och hämta i varuhus inom 2 timmar! Biltema Appen  - 19 000 artiklar i din ficka! Mitt Biltema  - Ett roligare och enklare sätt att vara kund hos oss!

Kablar för bildöverföring

Köpguide bildkablar – köp rätt bildkabel för din enhet

DVI-kablar, HDMI-kablar och SCART-kablar är några exempel på bildkablar. Dessa kablar har anslutningar som är kompatibla med olika bildingångar på enheter. Därför är det viktigt att du köper rätt bildkabel för din enhet.

Köp rätt bildkabel för ditt behov

Det finns många olika typer av bildkablar att välja mellan. Dessa är några av de vanligaste som du hittar i Biltemas varuhus:

  • HDMI-kabel. En HDMI-kabel möjliggör överföring av högupplöst digital video. Det finns olika varianter av dessa kablar med stöd för olika upplösningar och funktioner.
  • DVI-kabel. En DVI-kabel är en kabel för digital video som ofta används till bildskärmar för datorer.
  • SCART-kabel. En SCART-kabel är en klassisk bildkabel som har använts sedan slutet av 1970-talet. Denna sorts bildkabel används ofta av lite äldre enheter såsom DVD-spelare.

Vanliga frågor om bildkablar

Vad är bildkablar?

En bildkabel är en kabel för bildöverföring som gör att du kan ansluta olika enheter. De kan till exempel användas för att ansluta din smartphone en TV eller VHS-spelare.

Vad finns det för bildkablar?

Det finns HDMI, displayport, SCART, DVI och AV-/RCA-kablar.