Köp & Hämta  - Köp online och hämta i varuhus inom 2 timmar! Biltema Appen  - 19 000 artiklar i din ficka! Mitt Biltema  - Ett roligare och enklare sätt att vara kund hos oss!

Pennor

Köpguide pennor – köp en penna att rita eller skriva med

Är du på jakt efter en ny penna? Hos Biltema har pennor för alla ändamål. Vi har vad du söker efter oavsett om du vill märka, skriva eller rita. Här tipsar vi också om vad du bör tänka på när du ska köpa pennor.

Så väljer du rätt penna för ditt behov

Det finns i princip en penna för varje ändamål. När du väljer mellan olika pennor kommer du bland annat att stöta på dessa varianter:

  • Blyertspenna. En blyertspenna är en riktigt klassisk typ av penna. Våra pennor har ett suddgummi i ena änden så att du enkelt kan sudda vid behov.
  • Kulspetspenna. Detta är en av de allra vanligaste pennorna att användas. Den har stått emot tidens tand tack vare att den är effektiv och mångsidig. Fördelarna med kulspetspennor är att de torkar fort och är billiga pennor.
  • Överstrykningspenna. Denna typ av penna lämpar sig utmärkt för överstrykning och markering av text. Välj mellan olika färger utifrån tycke och smak.
  • Stiftpenna. Dessa pennor är förstavalet för somliga personer. De behöver inte vässas utan är alltid redo att användas.
  • Märkpenna. Detta är pennan för dig som vill kunna märka och skriva på olika material. Du kan till exempel använda dessa pennor på tyg, gummi, metall, plast eller glas.
  • Whiteboardpenna. Denna typ av penna är det givna valet när du vill kunna skriva på en whiteboard.
  • Specialpenna. Ibland kan du vara i behov av pennor med speciell karaktär. Det kan till exempel röra sig om en kalligrafipenna eller en rollingpenna.
  • Textilpenna. Passar utmärkt att måla med på olika typer av plagg som till exempel t-shirts.

Vilken penna du bör köpa beror delvis på vad du ska ha den till. Men även dina personliga preferenser har stor betydelse för ditt val. Till exempel kan du skriva på papper med såväl blyerts som bläck, kulspets eller stift. Därför bör du testa dig fram och se vilka sorts pennor du föredrar att använda.

Vanliga frågor om pennor

Hur sorterar man pennor?

En kasserad penna sorterar du som restavfall/brännbart hushållsavfall.

Hur ska man hålla en penna?

Du ska låta pennan vila mot sidan av långfingret medan fingertopparna på tummen. Pekfingret rör pennan medan du skriver och du bör undvika att hålla pennan för hårt.