Köp & Hämta  - Köp online och hämta i varuhus inom 2 timmar! Biltema Appen  - 19 000 artiklar i din ficka! Mitt Biltema  - Ett roligare och enklare sätt att vara kund hos oss!

Termometrar

Köpguide termometrar – få full koll på temperaturen

Brukar du som så många andra titta ut genom fönstret för få en uppfattning om du ska ta på dig en extra tröja eller inte? Med en termometer kan du snabbt ta reda på vilken temperatur och luftfuktighet det är både inomhus och utomhus. Vilken termometer passar dig?

Olika modeller och funktioner

Inomhus- och utomhustermometrar kommer i olika modeller – allt från enkla analoga modeller till avancerade väderstationer. En termometer ska naturligtvis kunna mäta och visa temperaturen, annars gör den ingen nytta. Men det finns även termometrar som gör mer än så. En del kan även mäta lufttryck, luftfuktighet och vindstyrka. När du väljer en termometer är det därför viktigt att du utgår ifrån dina önskemål.

Trådlös eller trådbunden givare

Inomhus- och utomhustermometrar kommer antingen med trådlösa eller trådbundna givare. På en termometer med en trådbunden givare måste du hänga ut sladden genom ett fönster eller genom ett hål i väggen för att mätningen ska fungera. Om du inte kan eller vill hänga ut en sladd genom fönstret bör du välja det trådlösa alternativet. Givaren kan då skruvas fast på väggen för att sedan skicka information till basenheten automatiskt. Supersmidigt!

Vanliga frågor om termometrar

Vad finns det för termometrar?

I Biltemas sortiment hittar du både digitala termometrar med hygrometer och klassiska inomhustermometrar.

Vad kostar en termometer?

På Biltema hittar du termometrar från ca 20 kronor. 

Var slänger man en termometer?

Digitala termometrar sorteras som elavfall. Kvicksilvertermometrar sorteras som farligt avfall.