Biltema Foundation donerar 20 miljoner SEK till stöd för Ukraina

Biltema Foundation donerar 20 miljoner SEK till stöd för Ukraina

Ett av Biltema Foundations fokusområden är att tillhandahålla hjälp i krissituationer världen över. Den humanitära katastrofen är total i Ukraina. Det är självklart för oss på Biltema att vara med och hjälpa de människor som nu lever under en ofattbar svår situation.
Publicerad 2022.03.11

Under torsdagen donerade Biltema Foundation totalt 20 miljoner, 15 miljoner till Läkare Utan Gränser och 5 miljoner till Rädda Barnen.

Läkare Utan Gränser och Rädda Barnen finns redan på plats i Ukraina. Hjälpinsatserna är redan i full gång och de mobiliserar ytterligare krisberedskap och utifrån det kunna reagera på de behov som finns och uppstår.

”Världen har blivit en mörkare plats de sista veckorna. Kriget i Ukraina skakar om en hel värld! För oss på Biltema Foundation är det självklart att vi vill vara med och stötta i det akuta läget Ukraina befinner sig i. Både Läkare Utan Gränser och Rädda Barnen har erfarenheten och kunskapen att verka i och omkring krigshärdar för att mildra den totala humanitära katastrofen som just nu pågår.” – Adelina Voci, talesperson Biltema Foundation.