Varför ska jag ha ett smart hem?

Varför ska jag ha ett smart hem?

Nu när vi har gått igenom lite om vad ett smart hem är, är det på tiden att vi pratar om vilka fördelarna med ett smart hem är. Ibland händer det att teknik skapas och köps bara för sakens skull; lite som leksaker för ålderskriser, men så är inte fallet för smarta hem.

Spara energi och därmed pengar

Många tror att smarta hem måste kosta en förmögenhet men på lång sikt kan de faktiskt innebära besparingar på många sätt. För det första innebär automatiserad värme, luftkonditionering och mycket annat att du aldrig använder mer energi än vad du behöver, vilket helt klart blir synbart på elräkningen. Dessutom spar du tid genom de sysslor som blir automatiserade, exempelvis städning, och tid är ju som bekant pengar.

Bättre säkerhet i ditt hem

En del nöjer sig med att ha ett larm kopplat till dörren men på säkerhetsfronten finns det mycket som kan uppgraderas tack vare ny teknik. Inte minst har vi den avskräckande effekten som smart säkerhet har på eventuella inbrottstjuvar; det är helt enkelt färre som försöker bryta sig in i hem som har smart övervakning. Dessutom kan det vara behändigt att veta vad som händer där hemma när du är bortrest, eller om det bara är så att du inväntar ett paket medan du är på jobbet. Att ha bättre koll på hemmet är aldrig fel!

Förenklad vardag och få ihop livspusslet

Medan energisparande och säkerhetsförbättringar förvisso är viktiga, kanske den främsta anledningen för många är att vardagen, och det ständigt omnämnda livspusslet, aldrig har varit enklare än det är nu, tack vare det smarta hemmet. Allt från städning till matlagning görs enklare och då får du tid över till saker som är betydligt roligare.

Få tid över och få en roligare vardag

När du har mer tid över till saker som är roliga har du kanske redan en tanke på vad du kan tänkas hitta på. Om inspirationen skulle tryta så kan det smarta hemmet faktiskt hjälpa här med. Till exempel kan du ropa till din digitala assistent att du vill lyssna på en favoritlåt och du kan även använda den för att få inspiration och tips till en bra film eller tv-serie.

Ta steget och våga prova!

Smart belysning

Smart belysning

Utforska vårt sortiment inom smarta belysning.

Upptäck
Smarta produkter via Tuya Smart

Smarta produkter via Tuya Smart

Läs om möjligheterna du får via Tuya-appen och med våra produkter.

Läs mer
Smarta hem - Frågor & svar

Smarta hem - Frågor & svar

Få svar på snabba frågor för att enkelt komma igång.

Läs mer