Smarta Hem på Biltema

Smarta Hem på Biltema

Det som började så smått med telefonerna, som plötsligt blev smarta, har nu spritt sig till allt fler prylar, och begreppet smarta hem finns redan på mångas läppar och hem. Men vad är ett smart hem, hur gör man sitt hem smart, och kanske viktigast – varför?

Ett smart hem är utrustat med teknik för att hjälpa till i vardagen – direkt i mobilen! Men ett smart hem bidrar inte bara till en enklare och mer praktisk vardag, utan även till högre energieffektivitet och ökad säkerhet.

Ett smart hem innehåller smarta produkter. Det kan vara allt från lampor, sensorer, fläktar, till kaffeapparater, robotdammsugare och säkerhetsutrustning av olika slag. Allt som har en wifi-anslutning, och går att koppla upp mot internet, räknas som en smart produkt.

För vissa handlar det bara om att styra belysningen och musiken i sitt hem medan andra inte nöjer sig förrän varje vrå i hemmet är anslutet till den senaste tekniken. Hur många smarta apparater eller inredningsprylar som ingår i just ditt smarta hem väljer du själv.

Produktsortiment på Biltema

Antalet produkter på marknaden som kan kopplas ihop blir fler för varje dag och möjligheterna är stora. Vi på Biltema tror att ett smart hem är ett hem som kan automatiseras för att förenkla din vardag. Därför har vi samlat olika produkter som kan göra ditt hem lite smartare och din vardag lite enklare.

Med våra smarta produkter kan du styra belysning, kameror etc. på ett enkelt via mobilen – var du än befinner dig, så länge du är uppkopplad.

Smart belysning

Med smart belysning kan du enkelt anpassa belysningen efter känsla och aktivitet. Schemalägg enkelt när lamporna ska tändas eller släckas, ändra ljusstyrka, färgtemperatur och färg efter behov och känsla.

Byt ut dina befintliga ljuskällor till smarta och du kan förutom att tända lyset med mobilen även ställa in hur belysningen ska bete sig. Låt lampan i hallen tändas automatiskt när du kommer hem, eller låt dina lampor i fönstren tändas när mörkret faller på och solen är på väg att gå ner. Att dekorera med färgat ljus har heller aldrig varit enklare.

Om du vill kan du även koppla ihop din smarta belysning med en röstassistent såsom Google Home. Då kan du också styra belysningen med rösten. Du behöver inte ens ta upp mobilen eller fjärrkontrollen. Säg bara till assistenten att dämpa ljuset i tv-rummet när det är dags för din favoritserie och så gör assistenten jobbet åt dig.

Smarta produkter via Tuya Smart

Smarta produkter på Biltema är alla kompatibla med appen Tuya Smart, en app som enkelt kan laddas ner kostnadsfritt från App Store eller Google Play. Produkter kan användas vart för sig eller kopplas samman med andra produkter.

Läs mer om Tuya Smart

Smart belysning

Smart belysning

Utforska vårt sortiment inom smarta belysning.

Upptäck
Smarta produkter via Tuya Smart

Smarta produkter via Tuya Smart

Läs om möjligheterna du får via Tuya-appen och med våra produkter.

Läs mer
Smarta hem - Frågor & svar

Smarta hem - Frågor & svar

Få svar på snabba frågor för att enkelt komma igång.

Läs mer