Köp & Hämta  - Köp online och hämta i varuhus inom 2 timmar! Biltema Appen  - 19 000 artiklar i din ficka! Mitt Biltema  - Ett roligare och enklare sätt att vara kund hos oss!

Skärverktyg

Köpguide skärverktyg – så väljer du rätt verktyg att skära med

När du ska bearbeta material behöver du rätt verktyg för jobbet. Beroende på ditt materialval kan du behöva antingen en kniv eller ett särskilt skärverktyg för att kunna skära i materialet. Nedan berättar vi vad du bör tänka på när du ska välja verktyg.

Välj skärverktyg efter behov

När du ska välja skärverktyg bör du göra ditt val utifrån det material som ska bearbetas. Arbetar du med trä har du flera olika alternativ beroende på hur du vill jobba. Du kan till exempel använda en stämkniv som är en slags hybrid mellan en kniv och ett stämjärn. Och ska du hyvla träet kan du med fördel använda en minihyvel som är en annan sorts verktyg för att skära i trä. För att trimma och skapa ett rundat hörn kan du istället använda en kanttrimmare.

Skärverktyg kan även användas för att bearbeta andra material. Du kan till exempel skära i glas med hjälp av en glasskärare. I våra varuhus hittar du ett brett urval av knivar och andra verktyg för att skära i olika material.

Vanliga frågor om skärverktyg

Vad är skärverktyg?

Skärverktyg är verktyg som används för att skära i olika material. Knivar, glasskärare, hålsågar och försänkare är några exempel på sådana handredskap.

Vilket skärverktyg ska man välja?

Du bör välja skärverktyg utifrån det material som du önskar skära i. Vissa verktyg är skapta för att skära i trä medan andra skär i glas eller andra material.

Vad kostar skärverktyg?

Skärverktyg kostar från en bit över tjugolappen till över hundra kronor beroende på om du är på jakt efter en brytbladskniv eller fönsterskrapa, alternativt ett helt knivset.