Biltema möter naturen i majestätiska Yosemite

Biltema möter naturen i majestätiska Yosemite

Klippiga bergsvidder omsluter de djupa skogarna och nationalparkens storhet sträcker sig så långt ögat kan nå. Om de gigantiska Redwood-träden kunde tala hade de vittnat om de mest magiska historierna, om platser där människan har mött naturen i tusentals år, omringande av häpnadsväckande vattenfall och naturkulisser utan dess like. Med rötterna i affärsidén att kunna erbjuda produkter av hög funktionell kvalitet till låga priser, och det storslagna mötet med naturen i Yosemites nationalpark, presenterade Biltema i början av 2000-talet Yosemiteserien.

Yosemiteserien tar dig närmare naturen, med inspiration från Yosemite nationalpark, men med vårt nordiska klimat i åtanke. Funktion och hållbarhet står i fokus, för att du ska ha glädje av produkterna en lång tid framöver. Så möt det kalla fjället, de kristallklara sjöarna, mossan längst snåriga stigar eller den steniga strandkanten tillsammans med Yosemite by Biltema.

Allt började med cyklar

Biltema är en av nordens största cykelhandlare, och våra populära cyklar har haft olika namn genom åren. På de allra första cyklarna stod det Biltema på sidan, men år 1999 byttes namnet till MA´LABIKE. Redan år 2002, när mountainbikes började bli en populär cykelmodell valde Biltema att byta namn på sina cyklar igen. I samband med vårkatalogen 2002 lanserade Biltema sina mountainbikes, och gav cykelserien namnet Yosemite.

67506
67507
67508

Med inspiration från nationalparken

Mountainbikes är terrängcyklar som är utrustade för att klara tuffare möten med naturen och serien inspirerades av Yosemite nationalpark i Kalifornien, och fick därför namnet Yosemite.

I Yosemite nationalpark besöker många den gigantiska bergsväggen Half Dome, vars granit är lika slitstark som granitklipporna på Bornholm, de vandrar längst Rambler eller Big Oak i Yosemitedalen, där naturen är lika magnifik som den är längst den urgamla vandringsleden Maantiekuru i Finland. Besökare låter även adrenalinet pumpa när de klättar uppför South Face, lika äventyrligt som klättringen i Haugfjell i närheten av svenska Abisko. De storslagna äventyren, och mötena med naturen inspirerade Yosemite serien, och de fyra första cykelmodellerna fick namnen Half Dome, Big Oak, Rambler och South Face.

Den nya serien blev populär och åren efter lanserades de nya modellerna Mariposa, El Portal, Iron Hawk  och Ahwahnee, även de med namn starkt anknutna till den magnifika och slitstarka naturen i Yosemite nationalpark. Ahwahnee är den cykel som har funnits längst i vårt sortiment och har en intressant, historisk koppling till Yosemite. Ahwahnechee är ett indianfolk som enligt historien har bott i Yosemitedalen i tusentals år, och deras arv ska kunna hittas över hela nationalparken.

Biltemas cyklar hette under några år både Yosemite och MA´LABIKE, för att sedan år 2004 gå över helt till dagens Yosemite. Yosemites natur fortsätter att inspirera namnen på cyklarna, där mountainbiken Tamarack har fått sitt namn efter den långa vandringsleden i dalen. Granitväggen Half Dome har influerat namnvalet till el-cykeln för herr, som heter Dome. El-cykeln för dam, Madera, har istället fått sitt namn efter Madera County, som är beläget vid den södra ingången till Yosemite, och kallas för "California's Gateway to Yosemite."

67509

Skogar - Grönskande vandring i skogen

67510

Hav och vatten - Upptäck häpnadsväckande vyer

67511

Klippor - Karga och steniga landskap

Yosemite by Biltema växer

Det dånande vattnet faller kraftfullt ner från det över 700 meter höga Yosemite Falls, precis som det lika kraftfullt faller i över 800 meter i Ramnefjellsfossen, som är ett av Norges och Nordens högsta vattenfall. Vattnet byter sedan snabbt skepnad, för att stilla flyta vidare och fylla andra funktioner i naturens oändliga kretslopp. Likt naturens många element, som över tid byter skepnad och förändras, utvecklades även Yosemiteserien under hösten år 2020 till att innehålla ett träningssortiment. Ett år senare lanserades även outdoorsortimentet, med utrustning för aktiva dagar i naturen med bland annat fiske och jakt.

Sortiment för en aktiv livsstil

Samklangen i naturen, där de djupa barrskogarna, de höga fjälltopparna och de spegelblanka sjöarna lever i harmoni, är kärnan i Yosemiteserien. Yosemite by Biltema är skapad för en aktiv livsstil, där funktion möter kvalitet, vilket skapar en perfekt kombination för den aktive. Oavsett om du ger dig ut på en löprunda i fjällen, upptäcker skogens hemligheter med familjen, eller älskar rofyllt fiske och nervkittlande jakt, så har Yosemiteserien produkterna som gör ditt möte med naturen till något alldeles extra. Vildmarkskläderna i serien är skapade för att du ska kunna ge dig ut på äventyr i naturen, samtidigt som du har bekväma och funktionella kläder på dig. De ger dig helt enkelt aldrig en anledning till att stanna inomhus!

Aktivitet, frihet och kvalitet är ledorden som genomsyrar hela sortimentet. Produkterna är speciellt anpassade för det nordiska klimatet och dess många fjälltoppar, sjöar, utbredda åkermarker och djupa granskogar.
Samklangen mellan naturen och vi som besöker den är den samma, oavsett om du vandrar längst Kungsleden i de svenska fjällen, eller kämpar i vandringsleden Rambler i Yosemite.

När solen sakta sänker sig över de massiva granitklipporna, och mörkret lägger sig som ett täcke över Yosemitedalen är det inte många timmar kvar tills solens strålar återigen väcker den nordiska naturen till liv. Med Yosemite by Biltema är du där, på första parkett i det magiska mötet med naturen.

67512

Relaterade artiklar

Cyklar

Cyklar

Utforska vårt utbud av cyklar för alla behov.

Outdoor

Outdoor

Utforska vårt outdoorsortiment - för en aktiv livvstil i naturen.

Träning

Träning

Utforska vårt utbud av träningskläder och redskap.