Köp & Hämta  - Köp online och hämta i varuhus inom 2 timmar! Biltema Appen  - 19 000 artiklar i din ficka! Mitt Biltema  - Ett roligare och enklare sätt att vara kund hos oss!

Impellrar

Köpguide impellrar ‒ undvik en överhettad båtmotor

För att din båtmotor ska fungera så bra som möjligt måste du ha en fungerande impeller som kan kyla ner motorn. Därför måste impellern bytas med jämna mellanrum. I vårt sortiment hittar du impellrar i neoprengummi för de flesta båtmotorer.

Impeller hjälper till att förhindra överhettning

En impeller är ett kugghjulsformat hjul som används för kyla ner båtmotorn genom att pumpa, blanda eller förflytta olika typer av vätskor. Impellern sitter vanligtvis på den vertikala drivaxeln mellan växelhuset och motorn. Drivaxeln är i sin tur placerad i pumphuset. När impellern roterar pressas vätskan upp till kylkaviteterna i motorn. En trasig eller sliten impeller gör att motorn inte kyls ner, vilket innebär att motorn snabbt kan överhettas och gå sönder.

Hitta rätt impeller

Det kan vara svårt att hitta rätt impeller till din båtmotor. Därför rekommenderar vi att du tar med dig din båtmotors specifikationer när du besöker ditt närmaste Biltema-varuhus. På så sätt kan du vara säker på att du lämnar varuhuset med rätt impeller.

Vanliga frågor om impellrar

Vad är en impeller?

En impeller är ett kugghjulsformat hjul som tillsammans med andra komponenter kyler ner motorn genom att pressa vätskan upp till kylkaviteterna.

Var sitter impellern?

Den sitter vanligtvis på den vertikala drivaxeln mellan växelhuset och motorn.

Hur ofta ska man byta impeller?

Impeller bör bytas ut varje år eller vart tredje år beroende på hur ofta och hur länge motorn går.