Köp & Hämta  - Köp online och hämta i varuhus inom 2 timmar! Biltema Appen  - 19 000 artiklar i din ficka! Mitt Biltema  - Ett roligare och enklare sätt att vara kund hos oss!

Åror

Köpguide åror – välj rätt åra att ro med

När du ska köpa åror på Biltema har du flera alternativ att välja mellan. De olika årorna har varierande längd och tillverkningsmaterial. Så bör du köpa en åra av aluminium eller trä, och hur lång ska åran vara? Läs vidare så ska vi göra vårt bästa för att räta ut dessa frågetecken!

Ska jag köpa åror av trä eller aluminium?

Åror tillverkas i olika material såsom trä och aluminium. En åra av trä är tyngre men har samtidigt en väldigt behaglig känsla. Träåror har vanligtvis en lite högre prislapp men favoriseras av många båtägare.

Aluminiumåror kostar ofta lite mindre men är inte fullt lika sköna att hålla i under långa stunder. En åra av aluminium kan framför allt bli kall i kyla och hal i regn. Med det sagt föredrar ändå vissa åror av aluminium framför träåror.

Vanliga frågor om åror

Hur långa åror ska man ha?

Hur långa åror man ska beror på båtens bredd. Man väljer en längre åra om båten har höga fribord (delen av båtens utsida som befinner sig ovanför vattenlinjen).

Hur behandlar man åror?

Det beror på vilket material som årorna är gjorda av. Om årorna är gjorda av trä kan man behöva ytbehandla dem med olja eller lack.