Köp & Hämta  - Köp online och hämta i varuhus inom 2 timmar! Biltema Appen  - 19 000 artiklar i din ficka! Mitt Biltema  - Ett roligare och enklare sätt att vara kund hos oss!

Paddlar

Köpguide paddlar – välj rätt paddel för din båt

Är du på jakt efter en ny paddel till din båt? Det finns flera olika paddlar i varierande former, tillverkningsmaterial och prisklasser. Alla har sina specifika användningsområden men somliga lämpar sig bättre för vissa båtar än andra. Här tipsar vi om hur du bör tänka i valet av paddel.

Viktiga egenskaper hos en bra paddel

Vissa paddlar är tillverkade i trä medan andra är av aluminium. Materialvalet påverkar paddelns vikt och svikt. När du ska köpa en paddel måste du även ta hänsyn till dess längd. Den bör vara anpassad till din kroppslängd och båtens bredd. En del paddlar är särskilt framtagna för en viss typ av båt.

  • När du ska paddla kajak behöver du en kajakpaddel. En sådan har två blad och ett grepp i mitten. Den låter dig paddla mjukt och svänga skarpt.
  • När du ska paddla kanot bör du istället använda en kanotpaddel. Denna paddel har ett handtag i ena änden och ett blad i den andra.

Vanliga frågor om paddlar

Vad är en paddel?

En paddel är en slags handhållen åra som används för att paddla och föra en båt framåt.

Hur lång paddel ska jag ha?

Du bör välja längden på din paddel utifrån din egen längd och kajakens eller kanotens bredd.

Hur mycket kostar paddlar?

I Biltemas varuhus hittar du paddlar från 159 kronor.