Köp & Hämta  - Köp online och hämta i varuhus inom 2 timmar! Biltema Appen  - 19 000 artiklar i din ficka! Mitt Biltema  - Ett roligare och enklare sätt att vara kund hos oss!

Fyll din fritid med vattensport

Köpguide vattensport – välj rätt vattenleksak!

Få saker är så roligt på sommaren som att åka efter en motorbåt på öppet vatten. Vill du ha fart och fläkt, en mysig tur eller ett träningspass på sjön? Vi har ett brett utbud av produkter för diverse vattensporter. I denna guide berättar vad våra produkter för vattensport kan erbjuda dig.

Tube – uppblåsbar vattenleksak till båt

Var beredd på höga farter, mindre luftfärder och en hel del plask! När du åker tube kommer det vara svårt att hålla dig torr. Hos Biltema hittar du både tubes för en och två personer. Vill du ha maximal spänning? Pröva vår liggtube där du tillsmmans med en vän ligger raklång över den. Under färden håller du endast fast dig i handtagen längst fram.

Wakeboard – fart och fläkt i olika varianter

Vi har wakeboards i olika varianter och prisklasser. Om du är nybörjare rekommenderar vi kneeboard. Eftersom du sitter på knäna när du åker blir det lättare att hålla balansen. För dig som vill kunna pröva fler sporter har vi ”versaboard”. Denna universalbräda passar till både wakesurf, wakeskate, wakeboard och kneeboard.

Kajak – för lugnare äventyr

Vill du ha en kajak som är slag -och stryktålig? Då rekommenderar vi ”äventyrskajaken”. Behöver du en kajak som är smidig att transportera? Vår uppblåsbara kajak blåses upp med en fotpump och förvaras i en ryggsäck. Perfekt om du vill kunna ta med dig kajaken på resande fot.
SUP – Stand Up Paddle Board
Den stående positionen när man paddlar SUP har gjort vattensporten mycket populär. Och det är inte så konstigt, SUP låter dig paddla till vackra platser samtidigt som du tränar balans, styrka och uthållighet. Vår SUP är dessutom uppblåsbar och kan packas ned i medföljande ryggsäck.

Säkerhetslina – hindrar SUP-brädan från att glida i väg vid fall

Om du ramlar under paddling på en SUP-board är det lätt att brädan glider i väg långt. För att undvika ofrivilliga simturer rekommenderar vi en säkerhetslina. Du fäster säkerhetslinan smidigt kring din ankel och i D-fästet på brädans akter.

Våtdräkt – håller dig lagom varm

Frysa är det sista du vill när du utövar vattensport. En våtdräkt släpper in vatten och hindrar det från att rinna ut. Din kropp värmer sedan upp vattnet till din egen kroppstemperatur så att du behåller värmen. Vi har våtdräkter i storlekar från S upp till XL med olika längder på ärmar och ben. Våra våtdräkter är också utrustade med innerficka för förvaring av nycklar och andra värdesaker som tål vatten.

Vanliga frågor om vattensporter

Vad är vattensport?

Vattensport är en sport som involverar vatten. Till exempel wakeboard och SUP.

Vad kan man göra för vattensporter?

Det finns många vattensporter att välja på. Med rätt utrustning kan du bland annat utöva wakeboard, kneeboard, wakeskate och wakesurf, kajak, SUP och tube.