Köp & Hämta  - Köp online och hämta i varuhus inom 2 timmar! Biltema Appen  - 19 000 artiklar i din ficka! Mitt Biltema  - Ett roligare och enklare sätt att vara kund hos oss!

Backspeglar

Köpguide backspeglar – utöka din sikt bakåt!

Det finns många situationer när en extra backspegel till bilen kan behövas. Till exempel stadskörning på trånga gator, där bilar passerar med små marginaler. Eller backning runt hörn på parkeringsplatser. Att inte ha god sikt bakåt kan vara rent av livsfarligt i en trafiksituation. Utrusta därför din bil med passande backspeglar för att öka säkerheten.

Byt inte ut hela sidobackspegeln direkt

Om din spegel blivit trasig kan det vara smart att inte byta ut hela backspegeln direkt. Beroende på bilmodell kan det sitta komplex elektronik i din backspegel som är dyr att ersätta. Det kan vara betydligt lättare och billigare att endast byta ut backspegelglaset. Vårt backspegelglas, som också kallas sidospegelglas, är riktigt fiffigt. Med en vanlig sax klipper du ut den form som passar till din backspegel. Därefter fäster du formen på backspegelns hållare med hjälp av den medföljande dubbelhäftande tejpen.

Ersätt din trasiga sidobackspegel smidigt med en ny!

Utan en sidobackspegel kommer du sällan långt som förare. Sidospegeln, som också kallas dörrbackspegeln, visar både vad som pågår vid sidan av och bakom bilen. Sidospegeln är tyvärr särskilt utsatt när trafiken blir tätare och avstånden mellan bilarna krymper. Om en av dina sidobackspeglar blivit trasig kan du snabbt ersätta den med vår sidobackspegel. Du skruvar nämligen fast den direkt i karossen utan krångel. Spegeln ställer du in med hög precision med hjälp av kulledsfästet.

Husvagnsspeglar – ger utökad sikt bakom husvagnen

Vår husvagnsbackspegel fungerar som en förlängd arm av din bils sidobackspeglar. Modellen är utrustad med två speglar för bästa möjliga sikt bakom husvagnen. Den yttre spegeln är justerbar och modellen kan monteras på både höger och vänster backspegel. Har du en bil med lite större backspeglar, som till exempel en SUV? Då rekommenderar vi ”husvagnsbackspegel XL” som passar lite större backspeglar.

Utfartsspegel ger sikt bakom hörn och hinder

Ibland kan man behöva komplettera bilens backspeglar med en utomstående backspegel. Ett sådant tillfälle kan exempelvis vara när du ska backa med bilen eller husvagnen runt hörn och garageutfarter, där sikten skyms av omgivningen. I dessa fall kan en utfartsbackspegel öka sikten. Spegeln är konvex för att ge maximal synvinkel och kan enkelt fästas på stolpar. Reglerbart fäste medföljer för smidig montering.

Vidvinkelspegel ger sikt i en bredare vinkel bakom bilen

En vidvinkelspegel är perfekt om du behöver få bättre sikt bakåt. Du fäster vidvinkelspegeln på en av dina befintliga ytterbackspeglar med den medföljande monteringsutrustningen. Tillsammans med den vanliga backspegeln ger vindvinkelspegeln ett bredare synfält bakåt. Det är hjälpsamt till exempel när du ska backa på en vältrafikerad plats, men även vid omkörningar på landsväg.

Vanliga frågor om backspeglar

Vilken backspegel ska man ha?

Fundera över syftet med backspegeln. Kanske behöver du utökad sikt i någon vinkel, eller ersätta en trasig backspegel. Beroende på syfte kan du behöva en ytterbackspegel, sidospegel eller en extra sidobackspegel.

Hur byter man backspegel?

Vi har innerbackspeglar som enkelt sätts fast med en sugpropp. Vi har också en ytterbackspegel som skruvas fast i bilens kaross.