Köp & Hämta  - Köp online och hämta i varuhus inom 2 timmar! Biltema Appen  - 19 000 artiklar i din ficka! Mitt Biltema  - Ett roligare och enklare sätt att vara kund hos oss!

Hjulsidor

Köpguide hjulsidor ‒ piffa upp bilen med snygga hjulsidor

Tycker du att bilen ser lite tråkig ut och vill snygga till hjulen utan att köpa nya fälgar? Då bör du ta en titt på våra hjulsidor. Hos oss hittar du ett stort urval av hjulsidor i olika stilar till ett billigt pris.

Hjulsidornas utseende spelar roll

En hjulsida är en plast- eller metallplatta som du kan sätta fast på den yttre delen av fälgen framförallt för att förändra hjulens utseende, men också för att skydda dem från bland annat grus och salt. Hjulsidor ska inte förväxlas med navkapslar som har samma funktion som hjulsidor, men sätts fast på navet. Eftersom hjulsidorna framförallt fyller en estetisk funktion är utseendet en av de viktigaste sakerna att tänka på. Köp därför hjulsidor som du tycker passar din bil utseendemässigt.

Välj rätt storlek

Hjulsidorna måste naturligtvis också passa bilens fälgar storleksmässigt. Innan du börjar titta närmare på våra olika hjulsidor måste du därför veta hur stora de behöver vara. Hjulsidornas storlek anges allt som oftast i tum. Du kan enkelt ta reda på vilken storlek du ska ha genom att titta på bilens däck. Den sista siffran i din däckstorlek anger däckets diameter och visar vilken storlek på hjulsidorna du behöver. På Biltema hittar du hjulsidor till fälgar mellan 14 och 16 tum.

Vanliga frågor om hjulsidor

Hur mäter man hjulsidor?

Hjulsidornas storlek anges i tum och syftar på dess diameter. Vilken storlek du ska ha till din bil beror på däckets diameter.

Varför ska man ha hjulsidor?

Du måste inte ha hjulsidor. De flesta köper hjulsidor för att dölja bilens plåtfälgar.

Hur byter man hjulsidor?

Ta bort den gamla hjulsidan med hjälp av en skruvmejsel och tryck fast den nya. Se till att de sitter fast ordentligt.