Köp & Hämta  - Köp online och hämta i varuhus inom 2 timmar! Biltema Appen  - 19 000 artiklar i din ficka! Mitt Biltema  - Ett roligare och enklare sätt att vara kund hos oss!

Verkstadsutrustning

Köpguide verkstadsutrustning – utrusta ditt garage med rätt tillbehör

Varje bil förtjänar ett trevligt garage och garaget bör ha grundläggande garageutrustning för att du ska kunna serva din bil. Men vilken bilverkstadsutrustning behöver man och vad bör man tänka på när man köper verkstadsinredning?

Välj lyftutrustning och verkstadsinredning efter behov

Vill du kunna meka med bilen på hemmaplan? Då behöver du viss bilverkstadsutrustning och verkstadsinredning för att kunna arbeta effektivt. I denna guide går vi igenom vilken verkstadsutrustning som kan behövas i en hobbymekanikers garage.

Till att börja med bör du ha lyftutrustning så du kan lyfta upp ditt fordon från marken. Det finns flera olika exempel på sådan bilverkstadsutrustning, såsom bilramper, domkrafter, lyftblock m.m. Men om du till exempel inte har tänkt att meka med din motor behöver du sannolikt inget motorstativ eller motorok. Så exakt vilken utrustning av detta slag du behöver beror på vilka typer av arbeten du har tänkt utföra.

För att du ska kunna arbeta på ett effektivt sätt i garaget kan du även behöva verkstadsinredning. Några exempel på sådan som kan komma väl till hands är: torkrullar, verktygshållare, däckställ, montörsvagn och lackbock. Men precis som med lyftutrustningen bör du välja din verkstadsinredning utifrån ditt specifika behov. Och behovet har förstås att göra med hur du vill jobba i garaget.

Komplettera med andra sorters verkstadsutrustning

Utöver de redan nämnda sorternas bilverkstadsutrustning kan du även behöva andra tillbehör till garaget. Till exempel är det lätt hänt att det saknas fästelement när man är mitt uppe i något. Då är det en fördel att ha ett välutrustat garage med tillbehör såsom O-ringar, fjädrar, brickor och liknande på lager.

Även verkstadsutrustning för inspektion och testning är bra att ha när du behöver inspektera eller testa komponenter. För detta ändamål tillhandahåller vi testinstrument och inspektionsverktyg av olika slag. Oavsett om du behöver en batteritestare, en varvtalsräknare eller en inspektionskamera hittar du detta i våra varuhus och på nätet.

Vanliga frågor om verkstadsutrustning

Vad är verkstadsutrustning?

Verkstadsutrustning är ett annat namn för garageutrustning och annan utrustning som används i bilverkstäder. Den innefattar bland annat fästelement och verkstadsinredning.

Vilken verkstadsutrustning behöver man?

En verkstad behöver utrustning såsom lyftutrustning för att lyfta upp fordon och testutrustning för att identifiera problem. Även verkstadsinredning är en viktig inventarie.

Vad kostar verkstadsutrustning?

Priset på bilverkstadsutrustning varierar från omkring en femtiolapp till en tusenlapp eller mer. Prislappen på felkodsläsare är nämligen högre än priset på glykolprovare etc.