Köp & Hämta  - Köp online och hämta i varuhus inom 2 timmar! Biltema Appen  - 19 000 artiklar i din ficka! Mitt Biltema  - Ett roligare och enklare sätt att vara kund hos oss!

Domkrafter

Köpguide domkraft - få bilen att lyfta

Oavsett om du behöver byta däck på bilen eller mecka med undersidan har du stor hjälp av en domkraft. Biltema har domkrafter anpassade för att lyfta upp allt från sportbilar till kombibilar till stora SUVar. Men eftersom alla domkrafter inte kan göra alla jobb har vi gjort en köpguide. Här kan du lära dig vilken bildomkraft som passar bäst till just din bil och uppgift!

Garagedomkraft - för olika typer av fordon

Vill du ha en bra domkraft som kan lyfta bilar med både normal och låg markfrigång? Då är en garagedomkraft perfekt. Denna låga domkraft är utrustad med hjul så du enkelt kan köra in den under bilen. Beroende på hur tung din bil är har Biltema garagedomkrafter med lyftkrafter mellan 1500 kg - 3000 kg.

Höglyftande domkraft - stabil och höglyftande

Behöver du byta däck på en SUV eller annat fordon med hög markfrigång? Då är en höglyftande domkraft ett passande alternativ. Biltemas variant kan hissa upp fordon upp till 80 cm och har en lyftkraft på 3000 kg. Dess hög vikt och ram av högkvalitativt stål skapar stabilitet - även när du hissat upp fordonet i högsta läget.

Quick Jack - Biltemas billyft

Den här domkraft typen kallas också för garagelyft eller hydraullyft. Quick Jack låter dig lyfta upp hela fordonet på nolltid. Perfekt om du behöver byta alla däcken snabbt eller mecka med underdelen som t.ex. avgassystemet. Den elektriska domkraften drivs av en kraftgenerator som får sin ström från din bils 12-voltsbatteri. Efter att ha anslutit kontakten till bilen hissar du upp den på bara 20 sekunder! Du behöver heller inte komplettera med pallbockar - Quick Jack är konstruerad för att klara uppgiften själv.

Hydraulisk pelardomkraft - för höga fordon
En liten domkraft som dessutom är kraftfull. För några hundralappar får du en domkraft som klarar att lyfta hela 20 ton! Den är högre än andra typer av domkrafter och passar därför bäst till SUVar och andra fordon med hög markfrigång.

Racingdomkraft - snygg och smidig

Om du har en snabb och snygg bil kanske du vill ha en matchande domkraft? Biltemas racingdomkrafter är designade i rödmålat aluminium och utrustade med dubbla kolvhandtag för snabba lyft. Dessutom har den är typen av domkraft låg profil så den kan köras in under låga sport -och racingbilar. En bra match helt enkelt.

Vanliga frågor om domkraft

Var ska man placera domkraften?

Alla bilar har platser på underredet där du ska sätta domkraften. Om du inte hittar dem kan du läsa i instruktionsboken till bilen.

Hur fungerar en domkraft?

Med hjälp av t.ex. hydraulik eller tryckluft hissar en domkraft upp bilen.

Hur luftar man en domkraft?

Domkrafter baserade på hydraulik har vanligtvis ventiler som du skruvar på för att minska trycket. Läs mer i respektive modells manual.

Vad kostar en domkraft?

En billig domkraft som t.ex. en hydraulisk pelardomkraft kostar från 99 kr. Våra garagedomkrafter kostar mellan 599-2599 kr.