Köp & Hämta  - Köp online och hämta i varuhus inom 2 timmar! Biltema Appen  - 19 000 artiklar i din ficka! Mitt Biltema  - Ett roligare och enklare sätt att vara kund hos oss!

Arbetsbyxor

Köpguide arbetsbyxor – slitstarka arbetsbyxor som inte sviker

Oavsett om du är en professionell hantverkare, hobbysnickare eller trädgårdsfantast behöver du ett par slitstarka arbetsbyxor som inte sviker. I vårt sortiment hittar du såväl allroundbyxor som arbetsshorts, hantverksbyxor, varselbyxor och servicebyxor för både dam och herr. Behöver du några råd på vägen? Nedan hittar du våra bästa tips och råd kring hur du väljer rätt arbetsbyxor.

Välj arbetsbyxa efter behov

Alla arbetsbyxor passar inte nödvändigtvis till alla aktiviteter. Därför är det viktigt att du har klart för dig hur du planerar att använda dem. Vilken typ av arbete du utför avgör nämligen vilka funktioner arbetsbyxorna behöver ha. Om du exempelvis behöver ha snabb tillgång till dina verktyg bör du välja ett par byxor med välplacerade fickor och öglor där du kan placera verktygen. Men om du endast ska använda byxorna när du påtar i trädgården är antalet fickor inte lika avgörande. I detta fall är det kanske viktigare att arbetsbyxan är utrustad med knäfickor där du kan placera ett par knäskydd.

Maximal komfort med rätt passform

Din komfort är ytterligare en viktig faktor som du inte bör bortse från. Arbetsbyxorna måste ha en bra passform. Byxorna ska inte kännas tunga, skava eller hindra dina rörelser. Därför är det av stor vikt att du väljer ett par byxor i rätt storlek. Våra arbetsbyxor finns i flera storlekar och byxbenslängder, vilket gör det lättare för dig att hitta ett par byxor som passar dig. En del modeller har stretchpartier för att öka din rörelsefrihet. Många av arbetsbyxorna har även en insydd 5 cm förlängning som du med långa ben kan sprätta upp för att få en längre byxa.

Arbetsbyxor i slitstarka material

Till skillnad från de byxor du bär till vardags är arbetsbyxor speciellt utvecklade för att klara tuffa förhållanden. Våra byxor är därför tillverkade av antingen ren bomull eller en blandning av polyester och bomull. På så sätt blir byxorna slitstarka utan att äventyra komforten. Flera av våra arbetsbyxor har dessutom äkta Cordura®-förstärkningar och grenkilar som förhindrar att de spricker så fort du böjer dig ner.

Vanliga frågor om arbetsbyxor

Varför ska man ha arbetsbyxor?

Med rätt arbetsbyxor slipper oroa dig för damm, stänk och jord oavsett om du är yrkesutövare, trädgårdsfantast eller hobbysnickare.

Vilka storlekar finns arbetsbyxor i?

På Biltema hittar du arbetsbyxor för dam i storlekarna 34-48 och för herr i storlekarna normal: C46-C60; lång: C146-C160 och  kort: D96, D100, D104.

Vad kostar arbetsbyxor?

På Biltema hittar du tåliga arbetsbyxor från ca 200 kronor.