Köp & Hämta  - Köp online och hämta i varuhus inom 2 timmar! Biltema Appen  - 19 000 artiklar i din ficka! Mitt Biltema  - Ett roligare och enklare sätt att vara kund hos oss!

Dörrstoppar

Köpguide dörrstoppar ‒ förhindra skador på dina dörrar och väggar

En hastigt uppsvingad dörr kan göra stor skada på både dörr och vägg, särskilt om det sker under en längre period. Genom att montera en dörrstopp kan du hålla både dörren och väggen fri från hål och repor. Här hjälper vi dig att välja rätt dörrstopp.

Börja med att ta en titt på dörren

Hur stor är dörren och hur mycket väger den? Mindre dörrstoppar passar bättre till lättare dörrar medan stora och tyngre dörrar kräver mer gedigna dörrstoppar. När du väljer dörrstopp bör du även notera avståndet mellan golvet och dörrens nederkant. På så sätt kan du säkerställa att dörrstoppen inte är blir för kort.

Välj rätt modell

På Biltema hittar du flera typer av dörrstoppar ‒ allt från klassiska varianter i gummi, till magnetiska dörrstoppar som håller dörren öppen. De klassiska dörrstopparna kan snabbt och enkelt skruvas fast i golvet eller väggen för att förhindra att dörren slår i väggen. Om din dörr tenderar att svänga fram och tillbaka på egen hand kan du med fördel välja en magnetisk dörrstopp som håller dörren på plats.

Vanliga frågor om dörrstoppar

När ska man ha en dörrstopp?

Det är en god idé att investera i en dörrstopp om du vill undvika skador på väggen och dörren eller vill förhindra att dörren smäller igen.

Hur monterar man en dörrstopp?

Öppna dörren och markera där dörrens kant möter väggen. Montera sedan dörrstoppen en bit in från markeringen.

Vad kostar dörrstoppar?

På Biltema hittar du dörrstoppar från ca 30 kronor.