Köp & Hämta  - Köp online och hämta i varuhus inom 2 timmar! Biltema Appen  - 19 000 artiklar i din ficka! Mitt Biltema  - Ett roligare och enklare sätt att vara kund hos oss!

Byggbeslag

Köpguide byggbeslag – Allt du behöver veta om beslag

Ska du renovera din bostad? Då kommer du sannolikt behöva byggbeslag av olika slag. Hos Biltema hittar du allt från takbeslag och balkskor till vinkelbeslag och jordankare. Genom att införskaffa alla de beslag du behöver kan du snabbt komma igång med din renovering.

Byggbeslag till staket, stugor m.m.

Byggbeslag kan användas till såväl mindre som större projekt. Exakt vilka sorts beslag du bör införskaffa beror därför på exakt vad du har tänkt bygga. I sin enklaste form behöver du kanske bara hänga upp eller förankra någon enkel konstruktion. Men det finns även tillfällen som erfordrar mer rejäla byggbeslag som klarar av en större vikt.

Tre sorters konstruktioner som du kan bygga med hjälp av beslag är staket, friggebodar och stugor. Men till syvende och sist är det bara din fantasi som sätter gränser för vad som är möjligt att bygga!

Några exempel på de byggbeslag som vi tillhandahåller är:

  • Stolpskor (används vid gjutning av friggebodar, stugor m.m.)Skjutreglar (dessa kan du till exempel använda som lås på toalettdörren)
  • Vinkelbeslag
  • Bandjärn och plåtband (kan användas för att hänga upp eller förankra föremål)

Så används vanliga beslag

Det finns en uppsjö av olika byggbeslag att välja mellan. Dessa är några av de vanligaste användningsområdena för vanliga beslag:

  • Vinkelbeslag: används för att förbinda konstruktioner i en vinkel. Detta kan göras trä mot trä men även trä mot betong.
    Hålplattor: används ofta för att montera träbalkar. Dessa har flertalet hål för spikar.
  • Balkskor: används för att montera balkar. Likt vinkelbeslag kan dessa fästas antingen trä mot trä eller trä mot tegel/betong.
  • Stolpskor: används för att fästa och stötta trästolpar. Stolpskorna kan med fördel gjutas fast för extra stabilitet. Alternativt kan de helt enkelt slås ner i marken.

FAQ byggbeslag

Vad är byggbeslag?

Byggbeslag är ett samlingsbegrepp för olika sorters beslag som används för att bygga staket, stugor och mycket annat. Några exempel på sådana produkter är: jordankare, stålrör, vinkelbeslag, stolpskor, balkskor, vinkelprofiler och hålband.

Vilka byggbeslag finns det?

Det finns en rad olika produkter som faller under kategorin byggbeslag. Stålrör, vinkelbeslag, jordankare, takbeslag, takåsfästen, hålplattor och stolphattar är några exempel på beslag som används vid byggnationer av olika slag.

Vad kostar byggbeslag?

Priset på byggbeslag varierar beroende på vilken slags produkt du är ute efter. Till exempel kostar vinkelbeslag och staketbeslag bara några kronor samtidigt som ryggåsbeslag inte sällan kostar ungefär en hundralapp.