Köp & Hämta  - Köp online och hämta i varuhus inom 2 timmar! Biltema Appen  - 19 000 artiklar i din ficka! Mitt Biltema  - Ett roligare och enklare sätt att vara kund hos oss!

Stolpskor

Köpguide stolpskor – köp stolphållare för att stötta dina stolpar

Med hjälp av stolpskor kan du enkelt reglera höjden när du bygger. Detta är bland annat smidigt då du bygger altan. Men en stolpsko kan även användas som ett alternativ till att gräva ner en stolpe. Fördelen är då att stolpen inte behöver grävas ner i den fuktiga marken. Här går vi igenom hur du väljer rätt stolpskor!

Så väljer du rätt stolpskor för ditt behov

Vilken av Biltemas stolpskor du bör välja beror helt och hållet på ditt behov. Du kan till exempel använda en L-formad stolpsko för att stödja stolpar eller pelare. Men det finns även D-formade och TT-formade stolpskor samt andra varianter. Vissa modeller kan även justeras i höjdled.

Så för att kunna välja rätt stolpsko behöver du först se över ditt behov. Vad har du tänkt använda dina stolpskor till? Vilken sorts stolphållare behöver du?

Det är viktigt att identifiera behovet innan du gör ditt köp. Det finns nämligen inte en enskild stolpsko som funkar i alla lägen.

Dessutom behöver du ta följande faktorer i beaktande:

  • Storlek. Det finns stolpskor i flera olika storlekar att välja mellan. Detta är förstås positivt då du kanske använder stolpar av varierande storlek. Men även om stolparna har en och samma storlek är det enkelt att hitta en stolpsko som passar dem. Mät gärna dina stolpar på förhand så får du en bra bild av vilka stolphållare du behöver.
  • Typ. Det finns inte bara stolpskor med olika dimensioner. De olika produkterna varierar även på fler sätt. Som vi redan har nämnt är vissa justerbara medan andra är fasta. Och de har som sagt även olika former. Detta för att du ska kunna hitta en stolpsko till din stolpe oavsett hur stolpen är formad. Typen är därför precis lika viktig som storleken!

Genom att följa våra råd hoppas vi att du hittar rätt stolpskor för ditt behov!

Vanliga frågor om stolpskor

Till vad används stolpskor?

En stolpsko används främst som ett substitut till att gräva ner stolpar. Stolpskor kan även användas i konstruktioner med gjutna komponenter.

Vilken stolpsko ska man ha?

Det finns flera olika sorters stolpskor. Du bör därmed välja den typ av stolpsko som bäst motsvarar ditt behov.