Köp & Hämta  - Köp online och hämta i varuhus inom 2 timmar! Biltema Appen  - 19 000 artiklar i din ficka! Mitt Biltema  - Ett roligare och enklare sätt att vara kund hos oss!

Dubbelhäftande tejp

Köpguide dubbelhäftande tejp ‒ välj rätt tejp till ditt projekt

Vill du hänga upp en tavla utan att göra hål i väggen eller tillfälligt fixera en matta? Dubbelhäftande tejp har många användningsområden både inom industrin och i hemmet. Men alla dubbelhäftande tejper lämpar sig inte att användas till allt. Här hjälper vi dig välja rätt dubbelhäftande tejp till dina projekt.

Hur tjock tejp vill du ha?

Dubbelhäftande tejp kan vara antingen tunn eller tjock. Den tunnare varianten lämnar ett mycket tunnare gap mellan underlaget och det du monterar. Men om du planerar att montera ett tyngre föremål är den tjockare varianten ett bättre alternativ.

I vilken miljö ska den dubbelhäftande tejpen användas?

En del dubbelhäftande tejper är känsliga för UV-strålning, fukt och fluktuerande temperaturer, vilket innebär att de inte kan användas i vissa miljöer. Det är därför viktigt att du väljer en tejp som är anpassad till den miljö du planerar att använda den i.

Vilka material ska tejpen fästa mot?

När du väljer vilken typ av dubbelhäftande tejp du ska köpa måste du veta vilka material den ska fästa i och hur ytstrukturen ser ut. För grova ytor såsom tegel och cement passar en tjock tejp bättre då en har ett lager skumplast mellan häftämnet. Men om du ska fästa tejpen mot en slät och plan yta fungerar en tunn dubbelhäftande tejp minst lika bra.

Vanliga frågor om dubbelhäftande tejp

Vad är dubbelhäftande tejp?

Dubbelhäftande tejp är en tejp med ett tryckkänsligt häftämne på båda sidorna.

Hur får man bort dubbelhäftande tejp?

Det beror på vad det är för häftämne. Du kan testa exempelvis t-röd, lacknafta, matolja, vatten eller tvättbensin.

Vad kostar dubbelhäftande tejp?

På Biltema hittar du dubbelhäftande tejp från ca 40 kronor.