Köp & Hämta  - Köp online och hämta i varuhus inom 2 timmar! Biltema Appen  - 19 000 artiklar i din ficka! Mitt Biltema  - Ett roligare och enklare sätt att vara kund hos oss!

Cykelpumpar

Köpguide cykelpump – bli inte stående längs vägen

Ett av de vanligaste hindren för att ta en cykeltur är att luften gått ur däcken. Med rätt cykelpump kommer du aldrig att bli stående längs vägen. Och det kan vara en bra idé att ha en cykelpump hemma och en cykelpump med på turen.

Vanligaste orsaken till att lufttrycket försvunnit från däcket, är att luften sakta läcker ut via slangens ventil på grund av att cykeln stått still ett längre tag. Men det kan också ha gått hål på slangen och då behöver du kanske köpa en ny cykelslang.

Olika typer av cykelpumpar

Den cykelpump du har med på cykelturen ska vara liten och lätt att bära med sig. Då passar en liten handpump bäst. Hemma är det vettigt att satsa på en större pump med lufttrycksmätare, antingen handpump eller en eldriven kompressorpump.

Vilket lufttryck ska jag ha i däcket?

På en vanlig standardcykel med normalbreda däck brukar 3–4 bar vara lagom. På en racercykel kan du ha ända upp till 6–7 bars tryck.

Vanliga frågor om cykelpumpar

Hur fungerar en cykelpump?

En cykelpump trycker in luft in i gummislangen på insidan av cykeldäcket genom en ventil. En vanlig, handdriven cykelpump är en slags kolvpump och finns i olika utföranden.

Hur använder man en cykelpump?

Man ansluter cykelpumpens munstycke till slangens ventil och pumpar tills rätt lufttryck uppnåtts.