Köp & Hämta  - Köp online och hämta i varuhus inom 2 timmar! Biltema Appen  - 19 000 artiklar i din ficka! Mitt Biltema  - Ett roligare och enklare sätt att vara kund hos oss!

Pannlampor

Köpguide pannlampor - lys upp i mörkret

När mörkret faller och sikten försämras blir pannlampan din bästa vän. Det är ett lysande hjälpmedel som frigör dina händer och låter dig röra dig fritt. Men vad bör du tänka på när du väljer pannlampa? I denna köpguide hjälper vi dig på traven.

Aktiviteten avgör pannlampans ljusstyrka

Det första du bör fundera på är vad du planerar att använda den till. Om du endast ska använda den när du promenerar eller jobbar med händerna behöver ljusstyrkan inte vara så stark. Om du däremot ska använda pannlampan vid löpträning eller när du rör dig i mörk terräng behöver du en pannlampa med ett starkare sken. En bra tumregel är att ju snabbare du rör dig, desto starkare sken behöver du. På Biltema hittar du pannlampor för sport, friluftsliv, camping och nattarbete.


Pannlampans ljusspridning och ljusbild

Hur ljuset sprids har också betydelse för vilken pannlampa du bör välja. En bred ljusspridning passar till exempel bättre om du ska arbeta med händerna, medan en fokuserad ljusspridning passar bra när du vill se långt fram vid exempelvis löpning. Det finns även pannlampor som mixar både det breda och fokuserade ljuset för en mer allsidig ljusbild.

Pannlampans batteri

Sist men inte minst bör du fundera på om du vill ha en pannlampa med uppladdningsbara batterier, engångsbatterier eller som laddas med USB. Ju kallare det är ute, desto snabbare kommer batteriet att ta slut. Om du ska vara ute en längre tid i kalla väder kan det vara bra att ha en pannlampa vars batterier du enkelt kan byta ut eller ladda med en powerbank.

Vanliga frågor om pannlampor

Hur långt lyser en pannlampa?

Det beror på lampans ljusstyrka, lysdiod och ljusspridning. Det står vanligtvis på förpackningen.

Vilken pannlampa ska man ha?

Vilken pannlampa du ska ha avgörs av vad du ska använda den till. Vid exempelvis löpning är en lätt pannlampa med bra ljusstyrka att föredra.

Varför ska man ha en pannlampa?

Med en pannlampa frigör du dina händer och kan lättare se vad du gör och var du sätter fötterna.