Köp & Hämta  - Köp online och hämta i varuhus inom 2 timmar! Biltema Appen  - 19 000 artiklar i din ficka! Mitt Biltema  - Ett roligare och enklare sätt att vara kund hos oss!

Batterier

Köpguide batterier – rätt batteri till din batteridrivna enhet

Det finns många apparater i hemmet som är batteridrivna. Du kanske är på jakt efter billiga batterier till fjärrkontrollen, brandvarnaren, ficklampan, väggklockan eller någon helt annan enhet? Oavsett vilket är det viktigt att köpa batterier som passar enheten ifråga och har en god livslängd. Här tipsar vi om vad du bör tänka på när du gör ditt köp!

Välj och vraka bland billiga batterier och tillbehör

Vi på Biltema säljer flera olika slags batterier och tillbehör. Några exempel på sådana är: alkaliska batterier, knappcellsbatterier, hörapparatsbatterier, uppladdningsbara batterier, laddare och batteritestare.

Hos oss hittar du både små och stora batterier, platta batterier och alkaline batterier. Vi säljer både våra egna Biltema-batterier och produkter från andra varumärken.

Viktigt att köpa batterier som matchar förbrukningen

Det är värt att notera att priset för att köpa batterier inte är den enda faktorn som du bör ta hänsyn till. Även om en viss förpackning har ett lägre pris är det inte nödvändigtvis så att det är de mest prisvärda batterierna. För att få så mycket valuta för pengarna som möjligt bör du välja rätt sorts batteri för ändamålet. Detta är viktigare än att bara stirra sig blind på prislappen i jakten på billiga batterier.

För när det kommer till AA-batterier och andra batterier skiljer sig såväl priser som prestanda åt. Till exempel har litiumbatterier ofta en bättre prestanda men samtidigt ett högre pris. De lämpar sig därför bättre för batteridrivna enheter som drar mycket el. Några exempel på sådana produkter är digitalkameror och radiostyrda bilar.

Alkaliska batterier är istället utmärkta att använda i enheter som inte är fullt lika energislukande. Därför används de ofta i fjärrkontroller, leksaker och andra saker med en lägre energiförbrukning. Dessa batterier kan antingen vara uppladdningsbara eller avsedda för engångsbruk.

Tänk på...

Tänk på att lämna dina förbrukade batterier i batteriholkar eller i angivna behållare på återvinningscentralen. Batterier ska inte slängas med de vanliga soporna!

Innan du återvinner dina batterier råder vi dig att kolla upp de regler och riktlinjer som finns i ditt område, gällande återvinning. 

Vanliga frågor om batterier

Hur fungerar ett batteri?

Ett batteri lagrar kemisk energi och konverterar den till elektrisk energi. De kemiska reaktioner som äger rum i batteriet skapar ett flöde av elektroner som ger en elektrisk ström.

Hur länge räcker ett batteri?

Batteritiden beror dels på batteriets kapacitet och dels på enhetens förbrukning. Ett vanligt AA-batteri räcker till cirka femtiotalet timmars låg förbrukning i till exempel en radio.

Vad kostar batterier?

Enkla AA-batterier kostar från 13-20 kronor beroende på varumärke medan batterier till brandvarnare och andra sorters batterier kostar lite mer.