Köp & Hämta  - Köp online och hämta i varuhus inom 2 timmar! Biltema Appen  - 19 000 artiklar i din ficka! Mitt Biltema  - Ett roligare och enklare sätt att vara kund hos oss!

Radiostyrda leksaker

Köpguide radiostyrda leksaker ‒ för stora och små barn

Många barn älskar radiostyrda leksaker som de kan interagera med och styra på olika sätt utan att hålla i dem. Hos oss på Biltema kan du hitta enkla varianter för de små och mer avancerade modeller för de större barnen.

Köp radiostyrda leksaker till yngre barn

Det är svårt att säga exakt vilka radiostyrda leksaker som passar vilka barn bäst. En del barn kanske vill köra snabba bilar medan andra barn gillar att låtsas vara lastbilschaufförer eller kranförare. Men det första du bör titta närmare på är den rekommenderade åldern. En radiostyrd leksak som ser ut att passa yngre barn kan innehålla små delar och vara svårare än den ser ut. Därför bör du alltid utgå ifrån den rekommenderade åldern. Det finns dock några saker som är unika för radiostyrda leksaker anpassade till mindre barn.

  • Enkla kontroller

Till skillnad från vad många tror kan små barn leka med radiostyrda leksaker. De radiostyrda leksaker som är anpassade till yngre barn har ofta mindre, enklare och mer och lättförståeliga kontroller som passar deras små händer.

  • Långsammare leksaker

Radiostyrda leksaker, såsom bilar och motorcyklar, för mindre barn går ofta lite långsammare än de för större barn. På så sätt blir de lättare att kontrollera.

Köp radiostyrda leksaker till äldre barn

Även äldre barn (och vuxna) tycker om radiostyrda leksaker, framförallt drönare och snabba bilar som kan köras på många olika underlag. Det finns få saker som är lika roliga som att köra en radiostyrd bil i hög fart och göra skarpa svängar. När det gäller radiostyrda leksaker för stora barn såsom bilar och drönare finns det andra saker att ta i beaktning.

Var och hur ska leksaken användas?

Radiostyrda leksaker kommer i olika storlekar och utföranden, men för att välja rätt måste du veta hur och var den ska användas. Om du exempelvis planerar att köpa en radiostyrd bil som ska köras utomhus kanske du ska välja en större version med kraftiga däck. Då kan den köras i olika terränger utan att fastna. Medan en bilbana passar bättre inomhus. Om du väljer att köpa en bilbana får du inte glömma att torka av banan och bilarna med en lätt fuktad trasa ibland. Då säkerställer du att kontakten mellan bana och bilar fungerar optimalt.

Vilka batterier behövs och hur lång är batteritiden?

När du köper en radiostyrd leksak bör du också fundera på dess batterier. Ingår dem? Vilken typ av batterier behövs? Är de uppladdningsbara? Hur länge håller dem och hur lång tid tar det att ladda dem? Att köpa en radiostyrd leksak som endast kan användas i tio minuter innan den behöver laddas är inte särskilt roligt.

Vanliga frågor om radiostyrda leksaker

Vad kostar radiostyrda leksaker?

På Biltema hittar du radiostyrda leksaker från 159 kronor.

I vilken ålder kan barn leka med radiostyrda leksaker?

Biltema har radiostyrda leksaker som kan användas av barn från 3 år. 

Kan man leka med radiostyrda leksaker utomhus?

Ja, förutsatt att leksaken kan användas utomhus.