Köp & Hämta  - Köp online och hämta i varuhus inom 2 timmar! Biltema Appen  - 19 000 artiklar i din ficka! Mitt Biltema  - Ett roligare och enklare sätt att vara kund hos oss!

Utomhusleksaker

Köpguide utomhusleksaker – roliga uteleksaker för alla årstider

Barn som växer behöver få sin dagliga dos av solljus. Därför passar det perfekt att ge dem uteleksaker för lek ute i trädgården. På Biltema hittar du både sommarleksaker och vinterleksaker för den utomhuslek som barn älskar. Men vad ska man tänka på när man köper utomhusleksaker till barn?

Så väljer du rätt uteleksaker till ditt barn

Uteleksaker kan vara lika roliga som pedagogiska. Är du på jakt efter spännande utomhusleksaker som håller dina barn sysselsatta i timmar? Då hittar du vad du söker i vårt utbud av leksaker och spel för utomhusbruk. I vårt sortiment hittar du bland annat gungor, sandleksaker, utomhusspel, vattenleksaker, såpbubblor och gatukritor. Allt som barnen behöver för en rolig och utmanande utomhuslek helt enkelt.  

De olika produkterna är designade för att vara säkra för barn att använda. Med det sagt bör du alltid hålla ett vakande öga på ditt barn, inte minst när det kommer till vattenlekar. Vad gäller just vattenleksaker och andra utomhusleksaker till sommaren kan du även låta barnet använda dessa på stranden likväl som hemmavid. 

Utomhuslek för hela familjen 

Det är inte bara till barnen ni kan hitta utomhusleksaker i vårt breda sortiment. Ni hittar även roliga familjespel för utomhusbruk. Så samla familjen för ett parti kubb, trädgårds yatzy, plockepinn, nummerkubb, boule, krocket eller gör upp i ett roligt ringspel.Vi utlovar många hjrätliga skratt tillsammans.  

Så främjar uteleksaker ditt barns utveckling

Det är viktigt att uppmuntra barn redan från en tidig ålder att utelek är en rolig aktivitet. Detta görs såklart enklast med hjälp av roliga uteleksaker som håller barnet sysselsatt. 

Att leka utomhus handlar mer om att utforska och ha roligt snarare än om att stirra på en bildskärm. Lek med utomhusleksaker främjar barnets hälsa och utvecklar hens fantasi, motorik och kognitiva förmåga. Och som alla föräldrar känner till finns det fördelar med att låta barnen trötta ut sig genom utomhuslek. 

Vanliga frågor om utomhusleksaker

Varför ska man ha utomhusleksaker?

Med roliga leksaker för utelek kan barn och vuxna leka utomhus istället för att sitta inomhus.

Hur förvarar man barnens uteleksaker på bästa sätt?

Du kan förvara dina barns leksaker utomhus i en förvaringslåda eller i ditt garage eller skjul.

Vad är utomhusleksakerna gjorda av? 

I vårt sortiment hittar du både leksaker gjorda av trä och plast (PP-plast och PA-plast). Mer information om leksakernas material hittar du i den tekniska specifikationen för varje enskild produkt.