Köp & Hämta  - Köp online och hämta i varuhus inom 2 timmar! Biltema Appen  - 19 000 artiklar i din ficka! Mitt Biltema  - Ett roligare och enklare sätt att vara kund hos oss!

Grillar

Köpguide grillar - utrusta dig för en social sommar!

Vem vill inte arrangera en grillkväll där nygrillat kött och grönsaker fyller tallrikar, där skratt hörs till grannar två hus bort och där småpratet i trädgården fortsätter in på småtimmarna? Men först behövs en grill. Hos Biltema kan du välja mellan kol, gasol -och elgrillar. Varje grilltyp har sina unika fördelar, vi går igenom dem här i guiden så du kan göra bästa möjliga val!

Gasolgrill - en praktisk utegrill

Vill du köpa grill som är snabb att starta och enkel att använda ska du satsa på en gasolgrill. Eftersom du bara vrider på gasen och antänder den med en knapp, kan du gå från idé till att stå och grilla på bara några minuter. Behöver köttet snabbt hettas upp för att synka med potatisen i ugnen? Öka bara värmen genom att vrida på reglaget. Har köttet blivit färdigt före gästerna kommit till bordet? Vrid ned temperaturen till underhållningsvärde med reglaget. Som du kan tänka dig underlättar justeringen av värmen matlagningen avsevärt. Hos Biltema kan du köpa stora gasolgrillar för familj -eller släktkvällar, men också små gasolgrillar för exempelvis campingturen!

Kolgrill - när känslan är allt

Kolgrillen är en utomhusgrill som tar lång tid att starta. Och det är själva poängen. Att få hälla på kolet i grillen, sätta på gallret, hälla på tändvätska och tända på ger en speciell känsla. Efter det följer en stund, där du kan stå med vänner bredvid grillen och dricka något gott medans kolen börja glöda och doften sprider sig. Det är just den här upplevelsen som kolgrillen handlar om. I vårt kolgrillsortiment finner du många olika grillar som den klassiska klotgrillen. Men vi har även en liten grill som går att fälla ihop till formen av en tavla. Perfekt att fälla fram när ditt sällskap sitter i solstolarna på klipporna och avnjuter kvällssolen.

Elgrill - flexibel och enkel

De senaste svenska somrarna har haft flera eldningsförbud. Med en elgrill slipper du oroa dig för sånt. Elgrillar brukar nämligen inte påverkas av eldningsförbud. Elgrillen är snabb och enkelt att använda. Du slipper kol, gas och får mindre os. Du blir heller inte lika känslig för vädret. Skulle ett skyfall plötsligt uppstå kan du lyfta in grillen i köket och fortsätta grilla. Till råga på allt är elgrillen en billig grilltyp som du hos Biltema kan få för bara några hundralappar!

Stekhäll - för lägerelden

Tycker du att en kolgrill inte ger nog med grillkänsla? En stekhäll är nästa steg ut i naturen. Du placerar stekhället enkelt på tre ben över lägerelden. Sen kan du laga mat till sällskapet och samtidigt njuta av eldens ljus och värme.

Vanliga frågor om grill

Vilken grill ska man ha?

Det beror på vad du har för behov. En gasolgrill är snabb men en kolgrill ger en speciell känsla.

Kan grillen stå ute under vintern?

Det skiljer sig från grill till grill. Läs mer under respektive grills manual.

Hur tänder man en grill?

En gasolgrill kan antändas genom att man vrider på gasen och sedan trycker på tändningsknappen på grillen. En kolgrill tänds med hjälp av kol, tändvätska och en låga från t.ex. en tändsticka.