Allt du behöver för årets grillsäsong

Allt du behöver för årets grillsäsong

Äntligen är sommaren här! Det betyder grillning och härligt mys utomhus. På Biltema hittar du allt du behöver inom grillar och grillutrustning – utan att det kostar skjortan.

Grillutrustning och tillbehör för lyckad grillning

Vi svenskar älskar att grilla – oavsett om det är till vardags eller fest. Och nu när grillsäsongen äntligen är här kan det vara bra att se över vad du behöver.

På Biltema finns en uppsjö av smarta grillprodukter – både för dig som är självutnämnd grillmästare och för dig som vill ha något lite enklare.

Välja grill

Utbudet inom grillar är något av en djungel, vilket kan göra det svårt att välja grill. Vi rekommenderar därför att du väljer en grill som tillgodoser dina behov. Hur många ska du grilla åt?

För större middagar med många gäster är en robust gasolgrill med fyra brännare det perfekta valet.

Våra gasolgrillar

Om du hellre vill grilla med kol är den klassiska grilltunnan ett suveränt val. En annan klassiker är kolgrillen.

Våra kolgrillar

Om du vill prova på att röka din egen mat, rekommenderar vi att du provar vår röktunna, som även fungerar som grill.

Våra rökar

För dig som inte har plats för en stor grill är den elektriska bordsgrillen super.

Kom ihåg att köpa hem ett lager av grillkol, briketter och tändvätska! Det är riktigt trist att upptäcka att man har fått slut på detta lagom till att grillen ska tändas…

Grillkol och briketter

Geniala prylar för grillen

Det är inte bara grillen som behöver vara på plats innan du börjar grilla. Rejäla grillredskap är ett måste! Detsamma gäller även för ett ordentligt grillförkläde. Fodrade grillhandskar av silikon ger ett bra grepp och gör att du lättare kan vända maten på grillen.

En grilltermometer är också något du bör unna dig. Men en grilltermometer får du enkelt perfekt grillat kött – varje gång.

Vill du göra läckra grillspett, då är dessa grillspett med stativ smarta. Det förhindrar att grillspetten bränner fast. Ett annat alternativ är grillspett i trä.

Grillnätet i teflonbelagd glasfiber gör att svamp och grönsaker inte bränns vid. Praktiskt på en varm grill.

Alla våra grilltillbehör

Mer än bara korv och flintastek

Det är lätt hänt att man grillar samma saker om och om igen, och naturligtvis får du grilla just dina favoriter! Men har du till exempel testat att grilla pizza? Jo, du läste rätt! Med en pizzasten kan du enkelt göra din egen pizza på grillen.

Hemlagade hamburgare är också mångas favorit. Använd en hamburgerpress för att snabbt och enkelt få perfekta hamburgare. Grilla dem direkt på grillen eller använd ett grillgaller så att de inte bränns vid. Grillgallret är också perfekt när du grillar fisk och grönsaker.

När maten är klar serverar du den på ett serveringsfat eller en grillbräda. Du kan också använda folieformar för att hålla maten varm.

Duka för grillfest

Om ni bara är några stycken som ska äta, räcker ett mysigt caféset med bord och stolar långt.

Om ni är flera som brukar sitta runt bordet har Biltema ett brett utbud av prisvärda trädgårdsmöbler av hög kvalitet. Vid risk för regn kan du enkelt helgardera dig med en paviljong. Den skyddar också mot solen om den är stark.

Våra utemöbler

Duka med vår geniala och fina servis i plast så slipper du riskera att favoritporslinet går sönder. I serien hittar du glas på fot, dricksglas, muggar och salladsskål. Köp även våra tallrikar i melamin – perfekta för utomhusbruk. Komplettera med bra grillbestick, och grillfesten kan börja!

Fler köksartiklar

Grilla på picknicken

Kom ihåg att det inte bara är i trädgården eller på balkongen som du kan grilla. Vad sägs om att packa ryggsäcken, ta grillen under armen och sticka iväg på en rejäl picknick?

På Biltema har vi nämligen flera bra grillar som passar att ta med sig när du går på tur. Allt från campinggrillar, strandgrillar, hopfällbar grill till portabla gasolgrillar.

Allt inom friluftsliv och camping

Den sistnämnda använder en smart gasdunk, medan de andra använder grillkol och tändvätska.

Bär inte tyngre än nödvändigt. Gör istället utflykten bekvämare genom att använda lätta engångstallrikar, engångsbestick i trä och pappersmuggar. Alternativt kan du använda plastglas.

Allt inom engångsartiklar

Fyll kylväskan med allt möjligt gott som behöver hållas kallt. Dessutom smakar det extra gott med något kallt att dricka när du kommer fram! När det gäller kylklampar kan du välja stora kylklampar, eftersom du då bara behöver 1-2. De kan med fördel också läggas i ryggsäcken.

För maximal komfort kan du ta med dig ett campingbord och campingstolar med inbyggt kylfack i armstödet. Varje stol rymmer 2-3 burkar dryck, och med en liten kylklamp håller drycken kylan längre. Om ni är flera som är ute på tur, vill vi slå ett slag för vårt picknickbord med fyra pallar. Otroligt praktiskt och superenkelt att sätta ihop.

Våra campingmöbler

En strandparasoll eller ett strandtält är heller ingen dålig idé när solen steker. Och om du är sugen på att övernatta får ett popup-tält lätt plats i ryggsäcken.

Vårt sortiment av tält

Relaterade artiklar

Rengör grillen: Allt du behöver veta

Rengör grillen: Allt du behöver veta

I den här guiden går vi igenom hur du rengör grillen inifrån och ut, och vad du behöver tänka på för att förlänga grillens livslängd.

Laga maten utomhus

Laga maten utomhus

Det är praktiskt och enkelt att laga mat utomhus, och hela familjen kan vara med och bidra.

Så får du rätt glöd på grillen

Så får du rätt glöd på grillen

Våra hetaste tips på hur du får till den perfekta glöden på grillen.