Köp & Hämta  - Köp online och hämta i varuhus inom 2 timmar! Biltema Appen  - 19 000 artiklar i din ficka! Mitt Biltema  - Ett roligare och enklare sätt att vara kund hos oss!

Gräsklippare

Vilken gräsklippare ska du välja? Rätt klipp för din gräsmatta

Trött på att handjaga gräsmattan? Eller kanske har du fått en större gräsmatta och behöver uppgradera din utrustning? Då kan det vara läge att köpa ny gräsklippare. Biltema har ett varierat sortiment av bra och billiga gräsklippare som balanserar kvalitét med hänsyn till plånboken. I vår guide kan du enkelt ta reda på vilken typ av gräsklippare som passar bäst för just ditt behov. 

Motorgräsklippare

Den här gräsklipparen, som drivs av en bensinmotor, är stark och klarar med lätthet gräs som både vuxit sig högt och kraftigt - du behöver alltså inte klippa gräset ofta. Bensintanken räcker dessutom länge så det är inga problem om du har en gräsmatta som är upp till 2000 m2 stor. Vill du ha extra bekvämlighet väljer du en självgående motorgräsklippare med batteristart. Då slipper du dra igång motorn och knuffa maskinen framåt. Med ett lätt grepp om handtaget följer du bara med när gräsklipparen brummar fram och gör jobbet!

Elgräsklippare

Elektrisk gräsklippare drivs av en elmotor som får sin ström via sladd från ditt hus. Elgräsklipparen är tyst och helt utsläppsfri vilket gör den till det bästa valet ur miljöperspektiv - förutsatt att din el är grön. Motorn klarar inte av gräs som är högt eller blött och kravet på sladd innebär att en lagom gräsmatta är 400-600 m2. Elgräsklipparen är ett passande val för dig som vill ha en tyst, miljövänlig maskin och inte har något emot att klippa gräset ofta!

Batteridriven gräsklippare

Denna gräsklippare är sladdlös vilket gör den optimal om du inte har ett vägguttag men fortfarande vill ådra dig alla fördelar med en elgräsklippare. Gräsklipparens elmotor får sin ström från ett batteri vilket medför en begränsad klipptid. Därför passar en batteridriven gräsklippare bäst om du har en gräsmatta som är 300 kvm eller mindre. Om du väljer en gräsklippare med plats för fler batterier kan du klippa en större yta. 

Robotgräsklippare

Tycker du att gräsmattan ska vara prydlig och fin, men du vill inte göra jobbet själv? En robotklippare kan klippa gräset varje dag, är tyst och kan programmeras efter just din gräsmattas ytor och hinder. Resultatet blir en i det närmaste underhållningsfri gräsmatta med ett gräs som alltid är kort och tätt. Biltemas robotgräsklippare är dessutom billig i jämförelse med våra konkurrenternas modeller. Att köpa en robotgräsklippare innebär en större investering, men det betalar sig snabbt i form av all den tid du sparar. Och vem vill inte ha grannskapets prydligaste gräsmatta? Vid köp av någon av våra robotgräsklippare ingår även support. Supporten erbjuder guidning vid installation, felsökning, råd och reparation.

Åkgräsklippare

Vår sista gräsklippare i guiden är också den största. Åkgräsklipparen, som också kallas trädgårdstraktorn, är kommer låta dig köra över ojämna gräsmattor med en bekvämlighet som kommer överraska. Och tack vare det stora klippaggregatet undertill kan maskinen klippa betydligt mer gräs på samma tid som övriga gräsklippare. Åkgräsklippare är relativt bred och har stor vändradie vilket gör att den passar bäst för större gräsmattor utan trånga utrymmen och passager. Åkgräsklipparen är helt enkelt för dig som har en stor gräsmatta och hellre vill åka med än skjuta på!

Vanliga frågor om gräsklippare

Är gräsklippare 4-takt?

Alla våra bensindrivna gräsklippare är 4-takt. Mer information finns när du väljer en gräsklipparmodell. 

Vad tankar man en gräsklippare med?

Våra bensindrivna gräsklippare med 4-taktsmotorer tankas med alkylatbensin 4-takt eller 95 oktanig bensin. Mer information finns när du väljer en gräsklipparmodell. 

Vad är en mulchinggräsklippare?

En mulchingräsklippare är en gräsklippare utrustad med ett klippaggregat som slungar tillbaka klippt gräs så att det klipps en gång till innan det slungas in i påsen. På så sätt finfördelas gräset. 

Vilken olja passar till gräsklippare?

Vår produkt “gräsklipparolja SAE 30” passar till gräsklippare med 4-taktsmotorer där en rak olja rekommenderas. Mer information finns när du väljer en gräsklipparmodell.

Dear customer. You are using an old and outdated browser. Please upgrade in order to get best possible experience.