Köp & Hämta  - Köp online och hämta i varuhus inom 2 timmar! Biltema Appen  - 19 000 artiklar i din ficka! Mitt Biltema  - Ett roligare och enklare sätt att vara kund hos oss! 60 år av låga priser  - Fira med oss!

Flyttkartonger

Köpguide flyttkartonger – flyttlådor och flyttmaterial för alla behov

Är du i färd med att flytta och är i behov av flyttkartonger eller flyttmaterial? Då är du förmodligen medveten om att du kan spara stora pengar på att handla hos oss. I denna köpguide till flyttlådor och packmaterial berör vi allt du behöver känna till om dessa produkter.

Därför är flyttlådans mått en viktig faktor

Vilken som är den mest optimala storleken flyttlådor är något som många funderar över. Det är viktigt att välja en lagom stor kartong för den sorts föremål som ska förvaras i lådan. Detta dels för att optimera användningen av kartongens utrymme men även för att skydda föremålen på bästa sätt.

Små flyttkartonger kallas ibland även för boklådor och används vanligtvis för mindre föremål, såsom böcker, DVD-filmer och köksgeråd.

Stora flyttkartonger är de som används för de flesta föremål när man flyttar. I denna typ av flyttlådor kan du bland annat förvara:

  • kläder
  • större kökstillbehör
  • hemelektronik
  • leksaker

Att tänka på när du ska köpa flyttlådor

En viktig sak att ta hänsyn till vid valet av flyttkartonger är maxbelastningen. Vilken belastning respektive kartong klarar framgår på produktsidan. I regel ligger den rekommenderade högsta belastningen på 30 kg.

Även om du känner att du klarar av att lyfta mer än så bör inte denna gräns överskridas. Risken är nämligen då stor att kartongen går sönder och att föremålet i den kommer till skada. Så var medveten om belastningsgränsen och försök att förhålla dig till den.

Hur viktigt är flyttkartongernas pris – kan jag använda billiga kartonger?

När man ska köpa flyttlådor är det såklart lockande att försöka hitta billiga flyttkartonger. Och det finns inget fel med att handla billigt – hos oss hittar du relativt billiga kartonger som håller en hög kvalitet. Det finns med andra ord inget motsatsförhållande mellan dessa bägge faktorer.

Flyttmaterial att komplettera flyttlådorna med

Förutom att köpa flyttlådor inför flytten bör du även fundera över vilka andra flyttmaterial du kan tänkas behöva. Genom att införskaffa en insats till flyttlåda kan du ge extra skydd åt glas eller andra känsliga föremål.

Dessutom kan en flyttfilt vara bra att ha för att kunna täcka golvet i flyttbilen eller släpet. En sådan filt bidrar till att skydda tv-apparater, möbler och andra större föremål i samband med förvaring eller transport.

För att ytterligare säkra ditt bohag kan du använda dig av bubbelplast, sträckfilm, wellpapp på rulle och andra flyttmaterial som vi saluför. Så förutom att köpa kartonger till dina föremål bör du alltså även se över ditt behov av packmaterial.

FAQ Flyttkartonger

Hur många flyttkartonger får plats i en bil?

Om man fäller baksätet ryms cirka 20-50 hopfällda flyttkartonger i en normalstor bil. Antalet uppfällda flyttlådor som får plats är cirka 3-5 st.

Vad kostar flyttkartonger?

Flyttkartonger kostar vanligtvis från cirka 15-20 kr och uppåt.

Hur många flyttkartonger på en kubikmeter?

Det beror lite på hur pass stora flyttlådorna i fråga är. Men förutsatt att de är cirka 58 x 42 x 34 cm ryms 8 st flyttkartonger på en kubikmeter (fyra lådor i botten och lika många ovanpå).