Köp & Hämta  - Köp online och hämta i varuhus inom 2 timmar! Biltema Appen  - 19 000 artiklar i din ficka! Mitt Biltema  - Ett roligare och enklare sätt att vara kund hos oss!

Klädförvaring

Köpguide klädförvaring – rätt förvaring av dina kläder

Är du på jakt efter produkter för klädförvaring? I denna köpguide berättar vi om klädhängare, klädställningar, hängande förvaring av kläder och ett antal ytterligare varianter. Vi förklarar bland annat varför du behöver tänka till när det kommer till förvaring av kläder och vad du bör tänka på. Läs vidare för mer information och inspiration!

Därför är rätt förvaring av kläder viktigt

Det finns framför allt två saker som kan skada dina kläder vid förvaring: kryp och gravitationen. Malar kan ganska snabbt gnaga hål i textilier och göra dina klädesplagg obrukbara. Allt som krävs för att så ska ske är att malarna har tillgång till plaggen. Gravitationen skadar dina kläder på lite längre sikt. Till exempel kan en kavaj som hängs upp på fel galge på sikt dras sönder av sin egen vikt på klädhängaren eller i garderoben.

För att förhindra att detta sker behöver du planera lite när du ska förvara kläder. Genom att införskaffa rätt produkter för klädförvaring kan du se till att varken malar eller gravitationen skadar dina plagg.

Exempel på produkter för klädförvaring

Dessa är några exempel på populära produkter som hjälper dig att förvara dina kläder på bästa sätt:

  • klädgarderob
  • hänggarderob
  • hopfällbar klädställning
  • klädskydd
  • klädpåsar
  • skoförvaring för garderob

Klädförvaring inkluderar med andra ord allt från billiga vakuumpåsar till hela tyggarderober.

Tänk på detta innan du lägger in dina plagg i garderoben

När det kommer till att lägga undan kläder för senare användning är förvaring i garderob väldigt vanligt. Detta kan bland annat ske genom hängförvaring i en hängande klädgarderob. Du kan också välja att förvara kläderna i en påse för klädförvaring.

Men innan du lägger undan dina plagg i en garderob eller förvaringspåse bör du förbereda kläderna för förvaring. Detta gör du genom att säkerställa att de är rena och torra samt luktar gott. Det kan också vara värt att planera förvaringen genom att organisera kläderna utifrån säsong och typ av plagg.

FAQ klädförvaring

Vad är klädförvaring?

Klädförvaring är en produktkategori med produkter för förvaring av kläder. Kategorin kan innefatta allt från klädhängare och garderober till klädställningar och klädpåsar.

Hur förvarar man kläder?

Klädesplagg förvaras på olika sätt beroende på om de ska vikas, hängas etc. Därför finns det olika produkter för förvaring av kläder som används för olika ändamål.

Vad kostar klädförvaring?

Den allra billigaste sortens klädförvaring är enkla förvaringspåsar och förvaringsväskor. I det andra spektrat av prisbilden hittar du klädhängare, klädställningar och garderober.