Köp & Hämta  - Köp online och hämta i varuhus inom 2 timmar! Biltema Appen  - 19 000 artiklar i din ficka! Mitt Biltema  - Ett roligare och enklare sätt att vara kund hos oss!

Strykbrädor

Köpguide strykbrädor – underlätta strykningen

Att stryka skrynkliga skjortor, dukar och gardiner kanske inte är den roligaste vardagssysslan, men det är ett viktigt steg i klädvården. Med hjälp av en strykbräda blir strykningen, inte nödvändigtvis roligare, men mycket bekvämare och skonsammare för ryggen.

Vilken typ av strykbräda passar dig?

En del människor föredrar stora strykbrädor där man snabbt och enkelt kan stryka allt från skjortor till dukar. Andra behöver en mindre variant som inte tar upp mycket plats. Välj den typ som passar dig och din vardag bäst.

Klassisk strykbräda

Den vanligaste typen av strykbräda är den justerbara varianten som placeras på golvet och kan vikas ihop och stuvas undan. Den är kompakt, enkel och låter dig stryka dina kläder var du vill i bostaden.

Bordsstrykbräda

En bordsstrykbräda passar perfekt i bostäder med begränsat förvaringsutrymme. Denna modell har korta ben och placeras på ett bord, en bänk eller en annan plan yta. När du är färdig viker du enkelt in benen och ställer in den i exempelvis ett skåp.

Vanliga frågor om strykbrädor

När använder man en strykbräda?

En strykbräda används vid strykning av textilier för att effektivt släta ut rynkor på ett bekvämt sätt.

Varför behöver man en strykbräda?

En strykbräda underlättar strykningen och bildar en plan yta där du kan stryka dina kläder utan att skapa fler rynkor.