Köp & Hämta  - Köp online och hämta i varuhus inom 2 timmar! Biltema Appen  - 19 000 artiklar i din ficka! Mitt Biltema  - Ett roligare och enklare sätt att vara kund hos oss!

Batteriladdare

Köpguide batteriladdare ‒ ladda dina batterier snabbt och effektivt

Uppladdningsbara batterier har länge uppskattats för sin effektivitet. Istället för att köpa nya batterier varje gång de laddar ut kan du helt enkelt ladda dem igen. Men för att du ska kunna utnyttja batterierna fullt ut behöver du en batteriladdare som inte sviker. Här berättar vi vad du bör tänka på för att välja rätt batteriladdare.

Tre saker att tänka på vid val av batteriladdare

  • Batterityp ‒ först och främst bör du naturligtvis utgå ifrån den batterityp du vill ladda. I vårt sortiment hittar du batteriladdare anpassade till uppladdningsbara AA- och AAA-batterier. Vi har även batteriladdare för bilbatterier.
  • Antalet batterier – hur många batterier vill du ladda samtidigt? Varje batteriladdare är utrustade med ett visst antal portar som håller batteriet på plats och säkerställer att det laddas upp. I Biltemas batteriladdare kan du ladda upp till fyra batterier samtidigt.
  • Säkerhetsmekanismer ‒ som alltid när det gäller elektronik är det viktigt att de kan användas på ett säkert sätt. Det gäller även batteriladdare. En bra batteriladdare har en säkerhetsfunktion som ser till att batterierna inte överladdas eller kortsluts, och LED-indikatorer som visar när batterierna är fulladdade.

Vanliga frågor om batteriladdare för AA- och AAA-batterier

Vilka batterier kan man ladda i en batteriladdare?

Det finns batteriladdare anpassade för såväl AA- och AAA-batterier som bilbatterier.

Hur använder man en batteriladdare för AA- och AAA-batterier?

Stoppa i två eller fyra batterier i batteriladdaren och koppla sedan in den i vägguttaget. Klart!