Köp & Hämta  - Köp online och hämta i varuhus inom 2 timmar! Biltema Appen  - 19 000 artiklar i din ficka! Mitt Biltema  - Ett roligare och enklare sätt att vara kund hos oss!

Gaming

För bara några år sedan var gaming-industrin bara en bråkdel av vad den är idag. E-sport är populärare än någonsin, och det är inte en trend som ser ut att avta. Och tur är väl det!
Gaming är många saker. Gaming är när du spelar datorspel på amatörnivå, oavsett om du spelar själv, online eller tillsammans med dina vänner. Men gaming är också en seriös e-sport som kräver timmar av träning både fysiskt och mentalt.
Oavsett vilken kategori du tillhör, kommer du alltid att kunna optimera ditt spel med precis rätt gaming-utrustning. Du hittar den här på Biltema.se.

När utrustningen måste hålla toppklass

Du vill gärna ha de bästa fotbollsskorna, de bästa golfklubborna och den mest effektiva kaffekvarnen för dina kaffebönor. Passion kräver utrustning. Det gäller även gaming. När vi pratar om utrustning innefattar det en mängd olika produkter. Det kan till exempel vara:

  • Musmattor
  • Gaming möss
  • Gaming-tangentbord
  • Gamer-stolar
  • Dator
  • Bildskärmar
  • Headsets

Det kommer hela tiden ut nya produkter på marknaden, vilket gör att det kan vara svårt att navigera i djungeln av utrustning. Hos oss på Biltema hittar du gamingprodukter i de flesta kategorier.

Köp gaming-utrustning – börja med tangentbordet

Det råder ingen tvekan om att det är stor skillnad mellan olika tangentbord för datorer. Och det är viktigt att det du använder är bra. Ett gaming-tangentbord är det första du köper när du kollar på ny utrustning. Det kan hjälpa till att förbättra ditt spelande markant.

Tangentbord - vad bör du tänka på?

Du använder tangentbordet precis hela tiden när du spelar. När du ska välja ett gaming-tangentbord bör du i första hand tänka på att det måste vara ergonomiskt. Det är som tur är de flesta tangentbord som finns att köpa idag. 
Därefter bör du fundera på om ditt gaming-tangentbord ska ha bakgrundsbelysning. Det finns tangentbord med belysning under tangentbordet, och sådana där knapparna är belysta. Belysning kan vara praktiskt när du spelar i mörkret.
Slutligen bör du fundera på om tangentbordet ska vara trådlöst eller anslutas med kabel. Det finns för- och nackdelar med båda typerna. När det kommer till utrustning är mycket en fråga om smak.

Mattor, möss och bildskärmar för gaming

När vi pratar gaming går det naturligtvis inte att undvika att komma in på möss och musmattor. Här handlar det återigen mycket om vad man gillar bäst, men du kan faktiskt köpa en mus som lämpar sig bäst för gaming. Det är så klart den typen du ska titta på när du väljer utrustning för ditt spelande.
Även mössen kan ha inbyggd belysning, och de kan vara trådlösa eller med kabel. En del är kompatibla med ditt tangentbord, och musen kräver en matta. Välj en gaming-mus och matta som underlättar ditt sätt att spela. Det gör att du spelar ännu bättre.
En bildskärm är också viktigt. Utgå från vad du behöver när du väljer skärm. En bra skärm är lyx, men har inte nödvändigtvis en avgörande betydelse för ditt spelande. Ju mer utrustning du har, desto mer sannolikt är det att du även investerar i en bra bildskärm.

Glöm inte ergonomin när du köper utrustning

Anledningen till att det är viktigt att köpa rätt utrustning är inte bara att du kan ta ditt spelande till en ny nivå. Mycket gaming-utrustning är också framtagen för att vara ergonomisk.
Människan är inte skapt för att sitta för lång tid i taget, och det gör du när du spelar och arbetar många timmar i rad framför datorn.
Rätt utrustning är således inte bara bra för dig som spelar. Det är också bra för dig som sitter mycket framför datorn och arbetar.
Köp gamingutrustning för hela familjen. Då hjälper du inte bara e-sportutövaren där hemma, utan även resten av familjen som tillbringar tid framför datorskärmen.