Få inspiration till inredningen av spelrummet

Få inspiration till inredningen av spelrummet

Har du planer på att skapa ett spelrum hemma? Då finns det ett antal saker du behöver. Det gäller både möbler, gaming-utrustning och dekoration. Här på sidan har vi samlat en massa inspiration till sådant som du bör tänka på när du ska börja inreda ett spelrum där hemma.

Vi hjälper dig till exempel att välja rätt gaming-stol, vad som är viktigt att titta efter när du ska investera i ett skrivbord, och så delar vi med oss av våra bästa idéer om hur du kan ge rummet en extra touch – till exempel med belysning i regnbågens alla färger eller små figurer från ditt favoritspel.

Kom igång med att inreda ditt spelrum

Ska du inreda ett spelrum? Då är det viktigt att ha bra koll på vad som krävs för att skapa ett bra spelrum. Vi har därför sammanställt en lista över de viktigaste sakerna att tänka på när du sätter igång med projektet:

  • Gamingstol: En bra gamingstol är ett måste i varje spelrum. Detta eftersom det är viktigt att du sitter skönt om du spelar länge – som gamers ofta gör.

  • Skrivbord: Förutom stolen är ett skrivbord också ett måste. Det ska vara tillräckligt stort för all din gaming-utrustning, och det ska samtidigt vara bekvämt att sitta vid under längre spelsessioner.

  • Gaming-utrustning: Inget spelrum är komplett utan gaming-utrustning som en mus, ett gaming-tangentbord, en gaming-musmatta och ett headset. Det är utrustning som är själva grunden för spelupplevelsen.

  • Belysning: Belysning spelar en avgörande roll för hela atmosfären i rummet. Att väggen eller skrivbordet är upplyst i regnbågens alla färger skapar rätt atmosfär när du spelar.
  • Personliga inredningsdetaljer: Prydnadsföremål kan addera lite extra personlighet till ditt spelrum. Detta hjälper till att skapa ett coolt rum att tillbringa tid i. Och så understryker det din passion.

  • Kabelkanaler: För att hålla rent och snyggt i ditt spelrum är det en bra idé att investera i kabelkanaler. Det gör att du slipper se sladdarna, som annars kan ge ett rörigt intryck.

Med andra ord finns det flera saker du behöver ha koll på när du ska inreda ditt nya spelrum, och vi går igenom dem här på sidan. Låt dig gärna inspireras.

Att inreda spelrummet krävs en bra stol

När du ska inreda ditt spelrum är det viktigt att tänka på komforten och ergonomin. Och det är här som valet av rätt stol kommer in i bilden. En bra gaming-stol kan göra stor skillnad för hela spelupplevelsen.

En helt vanlig kontorsstol kan räcka för vissa, men för den seriösa gamern är en gaming-stol det självklara valet. Den här typen av stol är utformad med flera inställningsmöjligheter som gör att den kan anpassas efter din kropp och spelstil. Det säkerställer att du sitter bekvämt i många timmar åt gången.

Välj gärna en bra gaming-stol med inbyggt armstöd och nackstöd. Det gör att du sitter extra bekvämt. Armstöden är viktiga för att förhindra påfrestningar på axlarna när du spelar, och nackstödet gör att ryggen får rätt position.

När du ska inreda ditt spelrum handlar det inte bara om att ha den nödvändiga utrustningen, utan det handlar också mycket om att skapa en setup där du sitter bra. Och här spelar stolen en viktig roll. Din kropp kommer att tacka dig för stolen på lång sikt, och en bra stol kan till och med göra att du presterar bättre när du spelar.

Inred ditt spelrum med ett höj-och sänkbart skrivbord

Förutom stolen är skrivbordet en av de viktigaste sakerna när det gäller inredningen i spelrummet. Det är här du ska placera all din utrustning, och därför är det viktigt att du väljer en kamera som passar dina behov som gamer. Vi har samlat några tips och tricks på vad du ska titta efter när du ska välja rätt bord.

Ett höj- och sänkbart skrivbord är ett självklart val när du ska inreda ditt spelrum. Då kan du anpassa höjden på skrivbordet till den position du är mest bekväm i. Det kan förebygga belastningsskador, men det hjälper också till att säkerställa att du kan behålla koncentrationen i många timmar i taget när du sitter framför skärmen.

Om du brukar använda flera skärmar när du spelar är det en bra idé att välja ett skrivbord som rymmer två skärmar. En tredje sak som det är värt att tänka på när du väljer vilket skrivbord som passar bäst i ditt spelrum är inbyggd kabelhantering. Detta eftersom det snabbt kan bli rörigt med alla kablar som medföljer gaming-utrustningen, och med inbyggd kabelhantering håller du enkelt ordning på alla lösa sladdar och kablar. Det är snyggare och du får en snygg och prydlig setup.

Gaming-utrustning är helt avgörande när du ska inreda ditt spelrum

När du börjar inreda ditt spelrum är gaming-utrustningen helt avgörande. Utan gaming-utrustning blir det inte mycket till spelrum. Här talar vi om utrustning som gaming-möss, musmattor, gaming-tangentbord och headset.

Gaming-mus

När du ska välja rätt gaming-mus är det viktigt att du hittar en modell som ligger bra i handen. Detta eftersom ergonomin är avgörande för att du ska kunna spela med hög precision. En bra gaming-mus är också ofta utrustad med extra knappar som du kan programmera för olika funktioner i dina spel. På Biltema har vi optiska gaming-möss med sladd. Den ger ett bra grepp och har justerbar upplösning i sex steg. Det gör att du själv kan välja hur snabb musen ska vara.

Musmatta

Musmattan är också en viktig detalj när du ska inreda ditt spelrum. Den ska vara tillräckligt stor för att du ska kunna flytta musen fritt utan att den når kanten på mattan. Samtidigt måste ytan vara slät så att musen glider lätt och exakt och inte begränsar ditt spelande. På Biltema hittar du mjuka musmattor med kantbelysning i flera olika storlekar. Se hela vårt sortiment av gaming-musmatttor här.

Gaming-tangentbord

Många gånger börjar inredningen av spelrummet med ett nytt gaming-tangentbord. Tangentbordet är din främsta interaktion med din dator när du spelar. Därför är det också viktigt att välja ett tangentbord som reagerar snabbt och exakt på dina tangenttryckningar. Många gamers föredrar så kallade mekaniska tangentbord, eftersom de ger bra feedback när du tryck ner tangenterna.

Biltema har trådbundna gaming-tangentbord och justerbar belysning så att du kan skapa extra atmosfär i rummet.

92601

Lys upp spelet och skapa stämning i rummet

Belysning är en viktig del av inredningen i spelrummet. Det skapar en helt unik atmosfär. Dessbättre finns det flera sätt att integrera ljuset i rummet. Vi går igenom två av alternativen nedan:

  1. Det är mycket populärt att använda tangentbord med integrerad belysning. Det är inte bara praktiskt om du gillar att spela i mörker. Det gör också att din setup känns lite mer komplett. Du kan antingen välja ett tangentbord med belysning i en enda färg, men du kan också välja ett som växlar mellan olika färger för att skapa en mer dynamisk effekt i alla regnbågens färger.

  2. Ett annat sätt att inkludera belysning i inredningen av spelrummet är att sätta upp LED-belysning på väggen. Här finns det flera sätt att göra det på, och vanligtvis kan du programmera belysningen så att den växlar mellan olika färger. Många gånger kan du till och med synkronisera belysningen med din musik eller spelet du spelar för att skapa en uppslukande spelupplevelse.

Oavsett hur du väljer att integrera belysningen i rummet går det inte att komma runt att det ger spelrummet en extra touch och gör att det känns lite mer komplett. Alla gamers kommer garanterat att gilla det.

Inred spelrummet med en personlig touch

När du inreder ditt spelrum är det inte bara möbler och gaming-utrustning du behöver. Det är också viktigt att komma ihåg att rummet ska vara en plats där du trivs och vill tillbringa många timmar åt gången. Därför är det en bra idé att addera en personlig touch till inredningen. Och det kan du göra på flera olika sätt. Vi har tagit fram två exempel som förhoppningsvis kan ge dig inspiration.

  1. Dekorera väggarna: Ett tips är att till exempel sätta upp affischer på väggarna från dina favoritspel eller på dina favoritkaraktärer. Det kan vara en affisch med ett ikoniskt citat från ditt favoritspel eller en affisch som är inspirerad av spelets universum.

  2. Ställ figurer på hyllorna: Ett annat sätt att sätta din personliga prägel på inredningen av spelrummet är att dekorera rummet med figurer från dina favoritspel. Det kan till exempel vara små samlarfigurer.
92602

Det är ett bra sätt att visa din passion för gaming och skapa en mysig gaming-grotta där du gärna tillbringar din tid.

Dölj sladdar och kablar i spelrummet

Ska du börja inreda ett spelrum? Om du drömmer om en snygg setup kan du med fördel fokusera på att dölja sladdar och kablar. Annars kan rummet snabbt kännas rörigt och det blir svårt att få överblick. Så kan du göra:

Kabelkanaler: Ett av de effektivaste sätten att dölja sladdar på är att använda kabelkanaler. Du kan montera dem under skrivbordet, och här kan du samla alla sladdar så att de är utom synhåll.

Kabelspiraler: En annan lösning är att inreda rummet med kabelspiraler eller kabelband. Med dem kan du samla flera sladdar så att de inte ligger i en hög på golvet. Det är praktiskt och det gör också att du enkelt hittar rätt bland sladdarna om du ska byta ut utrustning.

Inbyggd kabelhantering: Du kan också dölja dina sladdar och kablar genom att investera i möbler med inbyggd kabelhantering. Det är ett smart sätt att göra det på, eftersom sladdarna helt enkelt döljs inne i möbeln – till exempel skrivbordet.

Relaterade artiklar

Ditt drömbadrum - steg för steg

Ditt drömbadrum - steg för steg

Vi guidar dig i hur du skapar dina drömmars badrum.

Hemmaträning för alla!

Hemmaträning för alla!

Kom igång med hemmaträningen! Vi har redskapen du behöver för att träna hemma. Och så tipsar vi om ett effektivt helkroppspass!

Hitta rätt sportutrustning

Hitta rätt sportutrustning

Hos oss hittar du allt från barnens första innebandyklubba till reservbollarna till tennisträningen.