Köp & Hämta  - Köp online och hämta i varuhus inom 2 timmar! Biltema Appen  - 19 000 artiklar i din ficka! Mitt Biltema  - Ett roligare och enklare sätt att vara kund hos oss!

Papper

Köpguide papper – få bättre utskriftsresultat

Är det dags att köpa papper till skrivaren? Att välja rätt papper är viktigare än många tror. Det är i själva verket helt avgörande för hur utskriftsresultatet blir. Låt oss hjälpa dig att hitta rätt papper för dina behov.

Vad ska skrivas ut?

Olika utskrifter kräver papper av olika kvalitet. En faktura behöver exempelvis inte skrivas ut på ett fint papper, medan en presentation bör skrivas ut på lite finare papper för ett professionellt resultat.

Hur stort papper behöver du?

Det vanligaste formatet för utskrifter är A4. Även A3 används i stor utsträckning, men då framförallt vid utskrift av affischer eller presentationer som behöver visas i en större storlek.

Hur tjockt papper behöver du?

Hur pappret ska användas avgör vilken tjocklek du ska ha – det vill säga vilken ytvikt du behöver. De flesta kopieringspapper har vanligtvis en ytvikt på 80 g/m². Vid utskrifter av mer professionell karaktär används tjockare papper.

Hur vitt ska pappret vara?

Papprets vithet påverkar hur färgerna ser ut och hur bekvämt det är att titta på. Vill du ha klara och tydliga färger rekommenderar vi ett papper med hög vithet, men vill du att texten på pappret ska vara bekväm att läsa bör du välja ett papper med lägre vithet.

Vanliga frågor om papper

Vad är papper gjort av?

Papper består av cellulosafibrer från trä och fyllnadsämnen. 

Hur tjockt papper klarar en skrivare?

Det varierar. Kontrollera vad som gäller för din skrivare.

Hur tjockt är ett papper?

På Biltema hittar du kopieringspapper med ytvikten 80 g/m².