Köp & Hämta  - Köp online och hämta i varuhus inom 2 timmar! Biltema Appen  - 19 000 artiklar i din ficka! Mitt Biltema  - Ett roligare och enklare sätt att vara kund hos oss!

Fodral och skal till mobiltelefoner

Köpguide mobilfodral – skydda mobilen med mobilskal eller fodral

Det är lätt hänt att du råkar tappa din mobiltelefon eller spiller vätska på den. På bara ett ögonblick kan din mobil förstöras om olyckan är framme. Men med ett mobilskal eller mobilfodral kan du skydda mobilen och samtidigt ge den ett mer personligt utseende. Läs vidare för att få tips på vad du bör tänka på när du gör ditt köp!

Vårda din mobil med ett mobilskal eller mobilfodral

Den allra vanligaste anledningen till att vi lämnar in våra mobiler för reparation är att displayen har gått sönder. Skärmen på din mobil löper störst risk för att krossas om du tappar mobilen och ett av skärmens hörn tvingas absorbera smällen. Men du kan effektivt skydda din mobil och minska risken för skador genom att använda ett mobilfodral eller mobilskal.

Ett plånboksfodral för mobilen kan vara stilrent och förvandla din mobil till en slags mobilplånbok. Genom att välja ett mobilfodral med magnet kan du förhindra att din mobilväska öppnar sig när du till exempel förvarar den i din väska. Det finns även mobilskydd med andra slags förslutningsmekanismer. Många telefonfodral har dessutom utrymme för att förvara kort.

Ibland kan det kännas tråkigt att behöva täcka över din telefons vackra design. Eller så kanske du hellre väljer ett mobilskydd som inte är så otympligt. Då kan du istället skaffa ett av de många billiga mobilskal som finns att välja mellan. Idag finns det till och med mobilskal med korthållare, så du behöver inte längre välja ett fodral för att kunna förvara dina kort tillsammans med mobilen.

Bör jag köpa ett mobilskal eller ett mobilfodral?

Huruvida du bör välja ett mobilfodral eller ett mobilskal beror till stor del på ditt tycke och din smak. Du kan även kombinera dessa och exempelvis använda ett fodral till vardags och ett mer hållbart skal med korthållare när du är ute på äventyr.

FAQ mobilfodral

Vad är mobilskal och mobilfodral?

Ett mobilskal är ett hårt skal som skyddar mobilen. Ett mobilfodral är istället mjukt och liknar ofta en plånbok men skyddar också din mobil.

Varför ska man ha mobilskal?

Mobilskal har fördelen att det skyddar din mobiltelefon samtidigt som det ger den ett nytt utseende. Det finns skal i många olika färger och mönster som effektivt skyddar din mobil.

Vad kostar mobilskal?

Ett enkelt mobilskal kostar från femtiolappen och uppåt. Mer avancerade skal med magnet kan kosta uppemot tvåhundra kronor.