Köp & Hämta  - Köp online och hämta i varuhus inom 2 timmar! Biltema Appen  - 19 000 artiklar i din ficka! Mitt Biltema  - Ett roligare och enklare sätt att vara kund hos oss!

Hållare till mobiltelefon och surfplatta

Köpguide mobilhållare – telefonhållare som håller mobilen på plats

Mobiltelefonerna har blivit en viktig del i våra liv. De små skärmarna underlättar i vardagen och kan även vara till hjälp i trafiken. Men det är olagligt och farligt att använda mobilen och hålla den i handen medan du kör bil. Därför kan du behöva en mobilhållare som håller mobilen på plats och frigör dina händer. Här tittar vi närmare på vad du bör tänka på när du köper en telefonhållare till din mobiltelefon!

Välj mobilhållare utifrån den yta där den ska fästas

Det finns olika sorters mobilhållare att välja mellan.

En av de varianter som finns är de telefonhållare som monteras i bilens ventilationsutblås. Denna variant är populär då den är väldigt enkel att montera. Mobilhållarens fästen trycks helt enkelt in i ventilationsutblåset och håller din mobil på plats. Dessa är ofta ganska små i storlek och relativt billiga i pris.

En annan populär modell är de telefonhållare som fästs med hjälp av en sugkopp. Dessa kan ofta fästas på bilens vindruta och även på vissa andra ytor i bilen. De kan erbjuda lite mer flexibilitet vad gäller placering än vissa andra mobilfästen. De håller sig på plats med hjälp av sugtrycket och skadar inte den yta som de fästs på.

Ytterligare en variant är de mobiltelefonhållare som fästs med hjälp av en klistrig yta. De kan ha en fördel gentemot modeller med sugkoppar på böjda ytor. Å andra sidan kan de lämna efter sig lite klister på ytan när de avlägsnas från bilen.
H2 Så väljer du rätt telefonhållare för din mobil
När du jämför olika mobilfästen finns det flera olika faktorer som du bör ta hänsyn till. Den mobilhållare som du väljer att köpa bör ha rätt storlek för din mobil. Många mobilfästen är av universalmodell och passar de allra flesta mobiltelefoner. Du bör dock kontrollera att telefonhållarens storlek stämmer överens med din smartphone. Ett alltför litet fäste passar inte och ett för stort håller inte din mobil på plats.

Din telefonhållare bör dessutom ha en lagom vikt för att kunna hållas på plats över tid. Och om du väljer en modell som fästs med klister bör du vara medveten om att klistret kan vara lite besvärligt att få bort efteråt.

Vanliga frågor om mobilhållare

Vad är en mobilhållare?

En mobilhållare är ett litet ställ som du kan placera din mobiltelefon i.

Hur fäster man en mobilhållare?

Mobilhållare fästs vanligtvis med hjälp av en sugkopp.