Briljera i köket

Visste du att vi har massor av köksutrustning i våra varuhus? Hos oss hittar du allt från brödrostar till kaffekoppar och sous vide. Till lågt pris så klart.

Oavsett om du studerar, just har flyttat hemifrån eller bara behöver uppgradera i köksskåpen – Vi har det du behöver. Det behöver inte kosta skjortan att köpa rakbladsvassa köksknivar eller praktiska förvaringslådor. Vårt sortiment är både brett och billigt.

Bjud familjen på nygräddade våfflor med vårt eget våffeljärn, som blev bäst i test i Finlands största testwebbplats Kuluttaja i år. Behöver du vispskålar, vispar, slevar eller förvaringslådor för torrvaror, då hittar du även det på varuhusets hyllor.

– Det är både dekorativt och praktiskt att använda genomskinliga lådor för torrvaror som socker, mjöl och frön. Vi har lufttäta lådor med lock i många olika storlekar, säger varuhuschefen för Biltema Hadeland i Norge, Helene Bjerke.

91446

Frukost

Vi har det du behöver för ditt morgonkaffe. Både kaffebryggare, presskannor, mjölkskummare – ja, till och med kaffefilter och -koppar hittar du hos oss.

– Det är skönt för kunderna att kunna köpa allt på ett och samma ställe. För dig som just flyttat hemifrån eller som behöver handla billiga produkter rekommenderar jag att du svänger förbi Biltema. Våra låga priser får du svårt att hitta någon annanstans, säger Bjerke.

Gör en läcker, uppfriskande smoothie till frukosten med en mixer från oss. Vi har mixrar av flera olika typer och i olika storlekar. Om du ofta är på språng rekommenderar Bjerke smoothiemixern som mixar innehållet direkt i flaskan. När allt har mixats tar du bara med dig flaskan och njuter av smoothien utan att du få mer disk.

91450

Lunch

Skär grönsakerna med vassa knivar och på bra skärbrädor. En fräsch och god sallad som inte äts upp på lunchen kan utan problem användas även dagen efter.

– Det sparar både tid och är ekonomiskt att använda rester. Vi har praktiska behållare och förvaringslådor i många olika storlekar, perfekta att ta med sig i ryggsäcken till skolan eller jobbet, säger Bjerke.

Om du brukar laga mat för flera dagar åt gången rekommenderar vi att du testar de lufttäta plastlådorna med klicklock och silikonpackning. De är suveräna att ha med sig och det går både att frysa dem och ställa in dem i mikrovågsugnen.

91454

Middag

Du behöver ingen dyr och avancerad utrustning för att briljera i köket. Vad sägs om att imponera med en perfekt stekt biff nästa gång du bjuder in till middag? Med en sous vide får du samma perfekta resultat som på restaurang – och det är något som verkligen alla kan lyckas med.

Maten vakuumförpackas och läggs i ett vattenbad som maskinen håller perfekt tempererat under hela tillagningstiden. Den långa tillagningstiden, den exakta temperaturen och att det som tillagas aldrig kommer i kontakt med vattnet gör att råvarans naturliga smaker och näringsämnen bevaras.

Du bestämmer själv temperaturen beroende på hur dina preferenser för maten du ska laga ser ut. Kom ihåg att köpa vakuumförseglare och plast på rulle till vakuumförseglaren.

Perfekta middagsstek med sous vide

  • Lägg en bit nötkött med en kvist rosmarin, två vitlöksklyftor och en klick smör i en vakuumpåse och använd vakuumförseglaren för att försegla påsen.
  • Fäst sous-viden på en stor gryta med vatten och välj önskad kärntemperatur på köttet. Du kan även justera hur länge du vill att köttet ligger i vattnet.
  • När vattnet har värmts till önskad temperatur lägger du i påsen i vattnet och låter sous-viden göra jobbet. Kom ihåg att hela köttbiten måste täckas av
  • När köttet är klart tar du ut det ur påsen och bryner det snabbt på hög värme i en stekpanna med lite smör. Det gör att köttet får en fin stekskorpa och steken får en perfekt temperatur rakt igenom. Servera med önskade tillbehör.

En annan sak som gör matlagningen enklare är den populära luftfritösen (även kallad en airfryer). Med cirkulerande varmluft och ett övre grillelement är den perfekt för att fritera råvaror på ett enkelt och hälsosamt sätt med endast lite eller ingen olja. Maten värms från alla håll och får en perfekt, spröd yta.

91458

Men det är inte bara sådant som du normalt skulle ha friterat som lämpar sig för en luftfritös. Apparaten är även perfekt för tillagning av enkla rätter – speciellt om du bor i ett ensamhushåll. Här är det bara fantasin som sätter gränserna. Många använder luftfritösen för att göra en härlig omelett, och den kan även användas istället för ugnen för att steka kyckling. Du kan till och med använda denna smarta hushållsapparat för att baka muffins!

Relaterade artiklar

Vägen till ett ergonomiskt kontor

Vägen till ett ergonomiskt kontor

Ta del av vår lista för att skapa ett ergonimskt hemmakontor som din kropp kommer uppskatta.

Hemmaträning för alla!

Hemmaträning för alla!

Kom igång med hemmaträningen! Vi har redskapen du behöver för att träna hemma. Och så tipsar vi om ett effektivt helkroppspass!

Ditt drömbadrum - steg för steg

Ditt drömbadrum - steg för steg

Vi guidar dig i hur du skapar dina drömmars badrum.